Președintele PNL Timiș vrea noi reguli pentru stabilirea listei de europarlamentari. Ce...

Președintele PNL Timiș vrea noi reguli pentru stabilirea listei de europarlamentari. Ce metodă proprie a inventat

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, președintele PNL Timiș, și-a exprimat părerea, pe pagina sa de Facebook, cu privire la lista celor 49 de aspiranți care ar dori să candideze din partea partidului la alegerile europarlamentare din această primăvară. Robu a precizat că, din punctul său de vedere, conducerea partidului are o misiune grea.

“Nu este pentru nimeni un secret că PNL este în dificultate cu privire la lista de candidați pentru europarlamentare. Nu pentru că nu ar avea candidați valoroși, ci, dimpotrivă, pentru că are prea mulți! Nu mai puțin de 49 și-au depus candidatura! De la membri vechi, consacrați, inclusiv foști președinți, inclusiv primari cu multe mandate în spate -deci: cu apreciere și susținere în comunitățile lor, cu un bun nume inclusiv la nivel național, dobândit prin ce-au lăsat în urma lor-, la tineri valoroși, îndreptățiți și ei la o șansă de afirmare. Este greu -eu cred că imposibil!- de luat o decizie la nivel de conducere de partid -oricine ar fi Președinte și din oricine ar fi constituite forurile naționale restrânse!-, care să nu creeze disensiuni interne, ci dimpotrivă, care să țină partidul mobilizat cu atât de puțin timp înainte de alegeri”, a afirmat Nicolae Robu.

De asemenea, primarul Timișoarei a venit și cu o soluție, propunând democratizarea deciziei asupra listei de candidați ai PNL pentru alegerile europarlamentare.


Concret, liderul PNL Timiș vrea ca lista să fie supusă unui vot secret, iar primarii să aibă un cuvânt de spus.

“Eu și colegii din BPJ Timiș considerăm că soluția înțeleaptă, de natură să ne permită ieșirea din impas este democratizarea deciziei. Concret: cerem ca lista celor 49 de aspiranți la o candidatură să fie supusă votului secret în Colegiile Directoare Județene ale partidului, urmând ca poziția pe listă să fie dată de numărul de voturi obținut de fiecare. Considerăm că în acest fel, partidul va rămâne unit, iar răspunderea asupra rezultatului va fi a tuturor, în solidar. Rolul primarilor este esențial în orice alegeri -ei sunt TOȚI membri în CDJ-uri!-, ori ei se vor implica la maxim dacă li se va acorda importanță, dacă vor avea un cuvânt de spus, respectiv nu se vor implica la maxim dacă li se va trânti în față o listă întocmită fără ei, cu oricâtă bună-credință ar fi ea făcută”, a adăugat Nicolae Robu.

Totodată, liderul PNL Timiș a mai precizat că toți candidații primari înscriși în competiție ar trebui să beneficieze de locuri eligibile, pentru că ”pe de o parte, au capacitatea de a atrage voturi, prin ei înșiși, dar și prin colegii lor Primari care se vor mobiliza în plus față de cum ar face-o oricum, în gest de firească solidaritate colegială, dar pe de altă parte, ca răsplată pentru toată contribuția lor întinsă peste ani la prestigiul și implicit la rezultatele partidului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.