Plenul CSM cere Guvernului abrogarea ordonanței de urgență pe legile justiției

Plenul CSM cere Guvernului abrogarea ordonanței de urgență pe legile justiției

0
DISTRIBUIȚI

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât, luni, transmiterea unei solicitări către Guvern pentru abrogarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea legilor justiției, cu excepția propunerilor care au venit din partea Consiliului.

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât transmiterea unei solicitări către Guvernul României în vederea abrogării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.7/2019, cu excepţia dispoziţiilor care au fost adoptate ca urmare a sesizării Consiliului Superior al Magistraturii”, se arată în soluția postată pe ordinea de zi soluționată a ședinței plenului Consiliului Superior al Magistraturii de luni.

Decizia a fost luată cu 12 voturi pentru, trei voturi împotrivă și un vot nul.

Surse din cadrul Consiliului au precizat pentru Mediafax că președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, va participa luni, la discuțiile de la Palatul Victoria.

Guvernul a anunțat că premierul Viorica Dăncilă invită luni, 25 februarie 2019, ora 15.30 la Palatul Victoria, câte un reprezentant al asociațiilor de magistrați, precum și reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, pentru discuții pe marginea legislației în domeniul justiției.


Liderul Executivului a dat asigurări că există „întreaga disponibilitate a Guvernului pentru a sprijini toate instituțiile din sistemul judiciar în înfăptuirea unui act de justiție corect, cu respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor”.

Trei asociații de magistrați, respectiv „Forumul Judecătorilor din România”, „Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor” și ”Inițiativa pentru Justiție”, au anunțat deja că nu participă luni la discuțiile de la sediul Guvernului, precizând că dialogul trebuia inițiat anterior emiterii ordonanței de urgență, iar acum singura soluție este abrogarea acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.