PNL strânge semnături pentru realizarea unui spital regional la Timișoara

PNL strânge semnături pentru realizarea unui spital regional la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

După ce Timișoara nu a fost inclusă pe lista scurtă a orașelor din România în care vor fi realizate spitale regionale cu cofinanțare europeană, PNL vrea să facă presiuni pe guvernanți să aloce fonduri și pentru construcția unei astfel de unități medicale în capitala Banatului. Cristian Bușoi, vicepreședinte al PNL, a declarat, la Timișoara, că partidul din care face parte va începe, în cel mult zece zile, o campanie de strângere de semnături pentru susținerea spitalelor regionale.

„Actualul guvern a promis, s-a angajat și a scris negru pe alb în programul de guvernare că va construi opt spitale regionale, plus un mare spital republican. Dintre aceste spitale regionale, trei sunt deja pe o listă (n.r. Cluj, Iași și Craiova), pe acordul de parteneriat spre a fi cofinanțate din fondurile Uniunii Europene. Pentru cele trei spitale care sunt în parteneriat cu Uniunea Europeană spre a fi finanțate s-au făcut câteva demersuri și acestea foarte greoaie, departe de așteptările pe care le au românii și departe de exigențele Comisiei Europene. Dar pentru toate celelalte spitale lucrurile sunt neîncepute. Și atunci PNL vrea să pornească o campanie de conștientizare a problemei, o campanie prin care să arate că în mod real pentru PNL sănătatea în general și construcția acestor spitale regionale reprezintă o prioritate”, a explicat Cristian Bușoi.

Vicepreședintele PNL a mai precizat că Timișoara are nevoie de un spital regional, în condițiile în care „este o zonă cu un număr mare de pacienți, este o zonă cu resursă umană care asigură servicii medicale de calitate, este o zonă în care investiții majore în sănătate nu s-au făcut de foarte mulți ani și este o zonă în care trebuie să existe cu orice preț un spital regional nou-nouț”.


Cristian Bușoi a mai adăugat că viitorul spital regional de la Timișoara ar trebui să fie o prioritate în finanțarea europeană, după cele trei unități medicale deja trecute pe lista scurtă.

„Timișoara trebuie să aibă un spital regional în perioada următoare și va fi una dintre prioritățile PNL construirea acestui spital regional la Timișoara. Campania de strângere de semnături, de susținere a spitalelor regionale va fi una națională și în mod evident ea va fi susținută și la Timișoara și vom avea câteva acțiuni, evenimente care să susțină această campanie, inclusiv deplasări pentru a susține și a cere sprijinul timișorenilor, timișenilor pentru construcția acestui spital regional”, a detaliat Cristian Bușoi.

Reprezentanții PNL nu au stabilit un target de semnături, pe motiv că mai important este semnalul pe care doresc să-l transmită Guvernului, și anume că „nu mai tolerăm ca aceste promisiuni făcute în campanie, de construire a acestor opt spitale regionale, care sunt și în programul de guvernare, să fie ignorate, călcate în picioare, că pentru noi reprezintă o prioritate și cerem sprijinul a unui număr cât mai mare de cetățeni să vină alături de noi în acest demers. Cu cât mai multe semnături vor fi colectate, cu atât mai mare ar trebui să fie preocuparea actualului guvern să nu ignore această necesitate și această nevoie majoră de a porni și a de a pune în aplicare până la urmă propriile promisiuni”.

De asemenea, și Nicolae Robu s-a lăudat cu faptul că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, a lansat o petiție pe pagina sa de Facebook de susținere a realizării spitalelor regionale la Cluj și Timișoara. „Am 2.882 de semnături strânse, fără să fi făcut o campanie adevărată, ci pur și simplu am lansat această petiție Facebook. Eventual o s-o extind și cu celelalte două spitale regionale, care sunt deja agreate și eu cred că Timișoara trebuie să apară alături de celelalte trei orașe cu un spital regional și pentru o distribuție echilibrată la nivel teritorial în România a acestor spitale”, a precizat primarul Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.