Proiectele pentru care PSD Timiș susține că Guvernul va aloca fonduri în...

Proiectele pentru care PSD Timiș susține că Guvernul va aloca fonduri în acest an

0
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele interimar al PSD Timiș, susține că Guvernul ar urma să aloce finanțări în acest an pentru realizarea unui important număr de proiecte ale județului nostru. Printre acestea se numără Clinica de Mari Arși, noul corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” sau centura de sud.

„Prioritatea numărul 1 rămâne sănătatea. Proiectul noului corp al Spitalului de Copii din Timișoara va rămâne va primi finanțare în totalitate pentru închiderea în acest an a proiectului. Cele 15 milioane de lei vor fi acordate de Ministerul Sănătății pentru finalizarea lucrărilor în condițiile în care beneficiarul, adică Primăria Timișoara, va aloca partea financiară asumată. Și Institutul Oncologic se regăsește pe proiectul de buget, rămâne un proiect important, are suma alocată. Trebuie reluată toată procedura, cu expertiză tehnică, un nou studiu de fezabilitate și bineînțeles licitația pentru proiectare.


Acum, Institutul Oncologic are sume alocate doar pentru documentații. După, se va merge către Ministerul Sănătății pentru a se aloca sume pentru investiția propriu-zisă”, a precizat Călin Dobra.

Șeful PSD Timiș a adăugat că vor fi alocate fonduri și pentru infrastructura rutieră din județul nostru.

„Proiectele susținute de PSD Timiș la nivel național au fost prinse în bugetul de stat și vor prinde și contur. Descărcarea de pe autostradă de pe Calea Aradului, un proiect care este la stadiul de studiu de fezabilitate, este depus la Mediu pentru obținerea avizului de mediu, apoi se alocă finanțare pentru proiectare și execuție. Autostrada Timișoara – Moravița, proiectul a fost prins pe bugetul de stat, s-a și demarat procedura pentru realizarea studiului de fezabilitate. Varianta de ocolire sud – este proiect deja semna, este în lucru proiectarea. În vara anului 2019 se dă ordinul de începere a lucrărilor, este sumă alocată pentru realizarea execuției. Sunt solicitări din partea unităților administrativ-teritoriale pentru conexiunea la varianta ocolitoare. Nu vor fi probleme privind conectarea comunelor la varianta ocolitoare sud. Drumul național Moravița – Oravița este unul dintre cele mai afectate drumuri naționale, este și unul foarte circulat, se merge în zona turistică Clisura Dunării. S-a primit finanțare pentru demararea acestui proiect”, a declarat Călin Dobra.

Conform președintelui interimar al PSD Timiș, nu a fost uitată nici calea ferată ce leagă Timișoara de Arad și Caransebeș, precum și noul terminal de sosiri externe al Aeroportului Internațional Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.