Societatea Timișoara, solidară cu Kovesi: „Se încearcă împiedicarea alegerii ei în funcția...

Societatea Timișoara, solidară cu Kovesi: „Se încearcă împiedicarea alegerii ei în funcția de procuror-șef european”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Societatea Timișoara a informat că este alături de Laura Codruța Kovesi, care astăzi este așteptată să se prezinte la Secția pentru anchetarea magistraților, chiar în ziua în care va pleca la Bruxelles, unde va fi intervievată pentru funcția de procuror-șef european.

„Societatea Timişoara îşi exprimă revolta şi îngrijorarea faţă de acţiunile recente ale puterii, care prin pârghii create de ea însăşi la nivelul justiţiei, încearcă să dea o aparenţă de legalitate acţiunilor de intimidare îndreptate împotriva Laurei Codruţa Kovesi, cu intenţia clară de a împiedica alegerea acesteia în funcţia de procuror-şef european.


Se creează astfel impresia că în România orice este posibil, un semnal intern la fel de grav precum cel dat partenerilor europeni”, a arătat Societatea Timișoara.

De asemenea, consiliul de conducere al societății a mai transmis că este convins că oamenii se vor mobiliza „pentru a afirma refuzul ei faţă de tentativele repetate ale coaliţiei de guvernare de a compromite interesele României în favoarea promovării propriilor interese de grup, care distrug orice idee de moralitate şi de respect pentru democraţie, pentru valorile europene”.

Vă reamintim că în această seară, în Piața Operei din Timișoara, este anunțat un protest de solidaritate cu Laura Codruța Kovesi, care se va desfășura între orele 18.00 – 21.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.