Se deschide o nouă linie de finanţare pentru proiecte pe bani europeni....

Se deschide o nouă linie de finanţare pentru proiecte pe bani europeni. Pentru ce se poate obține și un milion de euro

0
DISTRIBUIȚI

Câteva zeci de milioane de euro sunt disponibile în cadrul celui de al doilea apel pe Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” din cadrul Regio, deschis din această săptămână la ADR Vest.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest a anunţat lansarea celui de al doilea apel de proiecte pe această axă. Doau un număr limitat de instituţii din zona de vest au acces la acest tip de finanţare, iar oportunităţile sunt mari, sumele alocate pe fiecare proiect fiind cuprinse între 200.000 şi un milion de euro. Sumele alocate sunt la nivel naţional de 78,78 milioane euro, din care 55,15 milioane euro reprezintă contribuția Fondului European de Dezvoltare Regională și 23,63 milioane euro contribuţie națională. Finanțarea se va face în ordinea depunerii proiectelor, pe principiul „primul venit, primul servit”. Depunerea dosarelor va avea loc în perioada 1 martie – 1 iulie.

Sunt eligibile următoarele investiții: construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea, dotarea infrastructurii de servicii sociale fără componentă rezidențială, destinată copiilor (centre de zi pentru copii, de consiliere și sprijin pentru părinți și copii) și construcția, reabilitarea, modernizarea şi dotarea de case de tip familial pentru copii. Se vor finanța centrele de zi care vor furniza servicii de suport atât pentru copii care părăsesc centrele rezidențiale, ca urmare a dezinstituționalizării, cât și pentru copii aflați în situații de risc de separare de familie din comunitate.


Infrastructura de dezinstituționalizare se referă la case de tip familial. Se vor finanța case de tip familial în care vor fi îngrijiți copiii proveniți din centrele de plasament închise, pentru care nu au putut fi identificate alte soluții. Solicitanţii pot încheia parteneriate cu: unități administrativ-teritoriale, alte entități de drept public aflate în subordinea unităţilor administrativ teritoriale şi care desfășoară activități în domeniul social; entități de drept privat, acreditate ca furnizori de servicii sociale (asociații, fundații, unități de cult).

Ghidul de finanţare pentru apelul de proiecte nr. 2 – Axa 8, Prioritatea de Investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 – Creşterea gradului de acoperire cu servicii sociale, Grup vulnerabil – copii a fost deja publicat şi poate fi accesat pe internet la adresa  www.inforegio.ro și pe site-ul ADR Vest: https://adrvest.ro/8-3-c-grup-vulnerabil-copii-apelul-2/.

În cadrul primului apel de finanţare pe această axă au fost depuse în Regiunea Vest două asemenea proiecte, valoarea acestora fiind de 1,85 milioane de euro.

Iată lista instituţiilor care pot accesa aceste fonduri în Regiunea Vest:

DGASPC Arad – Centrul de recuperare și reabilitare pentru copii cu dizabilități Arad, Centrul de Plasament „Oituz” Arad, Centrul de Criză Arad, Centrul de Plasament Zădăreni;

DGASPC Caraș-Severin – Centrul „Bunavestire” Caransebeș-Modulul Centrul de plasament pentru copii cu dizabilități, Centrul „Speranța” Reșița-Modulul Centrul de plasament, Centrul „Casa Noastră” Zăgujeni- Modulul Centrul de plasament;

DGASPC Hunedoara – Centrul de plasament Brad, Casa familială pentru copilul cu dizabilități Hunedoara, Centrul specializat pentru copii cu dizabilități Hunedoara, Centrul de plasament Lupeni;

DGASPC Timiș – Centrul de plasament Găvojdia, Centrul de plasament Lugoj, serviciul de îngrijire de tip rezidențial pentru copilul cu dizabilități din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru copilul cu handicap Lugoj, Centrul de plasament pentru copilul cu dizabilități Recaș, Serviciul de îngrijire de tip rezidențial din cadrul Centrului de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică pentru copii Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.