Spațiu de lucru comun, dotat cu echipamente de ultimă generație, pus la...

Spațiu de lucru comun, dotat cu echipamente de ultimă generație, pus la dispoziția artizanilor din Timișoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1426950327">

Un spațiu inedit pentru artizanii din Timișoara a fost inaugurat, astăzi, în Calea Buziașului. Este vorba de IncubART, cel mai mare spațiu de tip „makerspace” din Timișoara. Centrul a fost realizat cu scopul dezvoltării comunității artizanilor locali din Timișoara, prin oferirea unui spațiu comun de lucru care este dotat cu echipamente tehnologice de ultimă generație și birouri creative.

„Conceput ca un incubator ce susține antreprenoriatul creativ și lucrul colaborativ, IncubARTa transformat o hală dezafectată în cea mai mare locație de tip makerspace din Timișoara, un loc comun în care artiștii, creativii, sau pasionații de arte împart idei, împărtășesc valori, lucrează împreună, aducându-și astfel aportul la dezvoltarea identității culturale a orașului nostru”, au informat reprezentanții centrului IncubART.

În total, aproximativ 200 de antreprenori au la dispoziție un spațiu amenajat pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați. În cadrul spațiului de lucru comun au fost realizate nouă ateliere tematice, complet echipate, de prelucrare a lemnului, ceramică, metal, ceară, textile, strung, mașină de frezat CNC, laser CNC și vopsitorie. De asemenea, au fost amenjate 22 de spații de lucru individuale, un spațiu de „cowork” organizat sub diferite forme tematice și o sală de conferințe.

„Eu și Dani (n.r. cofondator al spațiului) suntem puțin pasionați de partea de lucru cu lemnul și am avut prieteni care ne-au întrebat cum pot să utilizeze sculele noastre și echipamentele și atunci am zis că în Timișoara este o nevoie de a dezvolta un astfel de spațiu, coroborat cu partea de capitală culturală europeană. Am zis că este spațiul perfect în care să vină oameni creativi și să dezvolte proiecte. Spațiul pe care noi l-am închiriat este unul privat, nu este primit de la vreo instituție, și atunci și noi mai departe plătim o chirie. Asta înseamnă că fiecare va avea un anumit tip de abonament, în funcție de ce își dorește de la noi și de ce facilități își dorește să primească. Prețurile încep de la 75 de euro pe lună pentru cei care vor să vină aici”, a declarat Florin Vilcea, cofondator al IncubART.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.