Timișorenii sunt așteptați la un miting de susținere pentru Laura Codruța Kovesi,...

Timișorenii sunt așteptați la un miting de susținere pentru Laura Codruța Kovesi, după ce fosta șefă a DNA a fost citată la Secția de anchetă a magistraților

0
DISTRIBUIȚI
Foto: wikipedia.org

„Corupția poate fi învinsă. Nu abandonați!”. Acesta este numele unei noi acțiuni de protest anunțată în centrul Timișoarei.

Vineri seara, între orele 18.00 – 21.00, timișorenii sunt încurajați să iasă în stradă pentru a o susține pe Laura Codruța Kovesi. Asta după ce fosta șefă a DNA a anunțat că a fost citată la Secția de anchetă a magistraților.

“În disperare de cauză, puterea coruptă a inventat o justiție paralelă, care acționează, la fel ca pe vremuri, la apăsarea pe buton.


Dragnea și ceilalți infractori care conduc România, precum comuniștii/naziștii, au măsluit o structură judiciară „specială”, cu rol represiv numită Secția Specială de anchetare a magistraților – pe care Comisia de la Veneția ne-a cerut să o desființăm. Un nou SS hăituie magistrații care nu reacționează la ordinele politice. Actuala lor țintă e LC Kovesi, pe care încearcă s-o împiedice să ocupe o onorantă poziție de procuror șef european. Nu vom accepta ca România să devină un stat represiv. Strada va ține, ca și până acum, România în Europa. Ne vedem vineri seară, la ora 18, în Piața Operei. Fiindcă România e Europa – și așa va rămâne”, scrie pe pagina de Facebook a protestului organizat de Inițiativa Timișoara.

Laura Codruţa Kovesi, a anunţat aseară că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie. Procurorul susţine că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Fostul procuror şef DNA a precizat că bănuieşte că este vorba de dosarul în care este acuzată de omul de afaceri Sebastian Ghiţă că ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în ţară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.