Tranzacție de proporții cu efect la Timișoara. O multinațională va fi preluată...

Tranzacție de proporții cu efect la Timișoara. O multinațională va fi preluată de gigantul suedez Ericsson

0
DISTRIBUIȚI

Una dintre cele mai cunoscute companii din domeniul telecomunicațiilor, Ericsson va prelua business-ul germanilor de la Kathrein. Cei din urmă operează două fabrici la Timişoara, cu peste 2.000 de angajaţi, care produc antene şi filtre din domeniul comunicaţiilor. Anunţul a fost făcut la târgul MWC (Mobile World Congress) de la Barcelona.

„Consolidarea competenței noastre în domeniul antenelor interioare este un alt pas important în strategia noastră de portofoliului nostru de servicii în domeniul reţelelor.


Achiziționarea business-ului din domeniul antenelor și filtrelor de la Kathrein va extinde capabilitățile și competențele noastre în domeniul avansat al antenelor active și pasive. Cu un focus suplimentar asupra afacerii cu antene și filtre conduse de profesioniștii Kathrein, vom lărgi oferta noastră pentru a optimiza în continuare soperaţiunile, vital pentru introducerea 5G”, a declarat Fredrik Jejdling, vicepreşedinte executiv în cadrul Ericsson, printr-un anunţ postat pe pagina oficială de internet a companiei suedeze.

Achiziţia include un număr de 20 de centre de activitate cu peste 4.000 de angajați din din Germania, România, Statele Unite ale Americii, Mexic şi China. În fabrica de la Timişoara activează peste 2.000 de angajaţi, iar valoarea afacerii derulate aici depăşește 755 de milioane de lei.

Vă reamintim că, anul trecut, la Kathrein a avut loc o grevă generală, activitatea fiind blocată pentru mai multe zile.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.