Ripensia a smuls un punct mare pe terenul Clinceniului. Roş-galbenii nu au...

Ripensia a smuls un punct mare pe terenul Clinceniului. Roş-galbenii nu au pierdut în deplasare cu primele două clasate

1
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara a câştigat un punct importante pe terenul uneia dintre candidatele la titlu. Roş-galbenii au reuşit să deschidă în mod surprinzător scorul prin Andrei Dumiter în repriza secundă, dar au fost egalaţi la doar trei minute distanţă. S-a încheiat 1-1 şi echipa lui Alex Pelici e singura din oraş care a părăsit fericită gazonul în weekend.

Cu câteva modificări notabile în primul 11 faţă de succesul cu UTA, „Ripi” a făcut faţă fără mari probleme jocului celei de-a doua clasate în prima parte. Pe un vânt puternic, Clinceniul a avut câteva acţiuni periculoase, dar Buziuc (min. 10) şi Şut (22) nu au putut să-l învingă pe Moldovan… şutul celui din urmă fiind respins cu ceva emoţii peste bară. Buziuc a fost găsit din nou destul de liber în careu în minutul 30, dar a reluat slab, pe direcţia portarului. În minutul 36 Moldovan a ratat intervenţia la un corner, dar situaţia a fost salvată de Stoi de pe linia porţii. Peste doar un minut Pelici şi-a scos căpitanul din teren, Toma fiind înlocuit aparent fără probleme medicale, cu Popovici. Ripensiştii au avut o posesie bună, dar au trimis primul şut sănătos pe spaţiul porţii abia în minutul 41, dintr-o lovitură liberă de la mare distanţă.

În minutul 58 oaspeţii păreau să dea lovitura.


Monea a pasat excelent pe culoar şi Dumiter a preluat în careu şi l-a executat cu un şut pe jos pe Ureche. Peste doar trei minute însă Cristian Dumitru a recpţionat de la nou intratul Mihalcea, s-a întors cu Hecsko în spate şi l-a învins la rândul său pe Moldovan. Iar minutele următoare le-au aparţinut gazdelor, care au pus o presiune tot mai mare. Timişorenii puteau totuşi să repete figura în minutul 72, de această dată Monea a preluat în careu, dar şutul său a fost respins în lateral din câţiva metri de Ureche, la colţul lung se afla Mansour, dar reluarea sa a fost ratată şi a trecut mult pe lângă poartă. Cinci minute mai târziu putea fi însă 2-1, dacă Buziuc nu l-ar fi luat din nou la ţintă pe Moldovan. Pe final roş-galbenii au încercat să conserve rezultatul iar Monea a făcut în prelungiri al doilea „galben” şi implicit cartonaşul roşu. La ultima fază bănăţenii au riscat să încaseze un gol Tînc a protejat greşit o minge, dar a avut noroc că adversarul nu a ajuns mingea şi aceasta s-a scurs la Moldovan.

Un punct mare prin care Ripensia rămâne pe locul 11, dar la egalitate cu următoarea clasată acum Pandurii, tot 29 de puncte. Clinceniul poate fi depăşit de „U” Cluj. De remarcat că în tur „Ripi” remizase şi la Snagov, grupare pe care o va întâlni în runda următoare. A fost totodată primul joc în care roş-galbenii nu pierd cu Academica.

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim , An. Răuţă, Patriche (cpt.), Dobrescu – Şut, B. Barbu – P. Pîrvulescu (56, Vl. Mihalcea), V. Olariu (62, Horşia), Cr. Dumitru – Buziuc (84, Nicola). Antrenor: Ilie Poenaru.

Ripensia: H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Hecsko, Străuţ – Monea, Stoi, Anghelina (80, Apro), C. Toma (cpt., 37 Popovici) – Ad. Stoica (65, Mansour) – Dumiter. Antrenor: Alexandru Pelici.

1 COMENTARIU

  1. Remarca, a fost al doilea gol in care Ripensia, nu pierde cu Academica. Precedentul este acel 3-3, din returul sezonului trecut, meci disputat in Ciarda Rosie!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.