Angajații Nestle de la Timișoara, protest la sediul central al companiei

Angajații Nestle de la Timișoara, protest la sediul central al companiei

0
DISTRIBUIȚI

Protestul angajaţilor care vor rămâne fără loc de muncă în urma închiderii fabricii de napolitane de la Timişoara care aparţine multinaţionalei Nestle a continuat vineri la Bucureşti.

Oamenii cer compensaţii mai mari pentru că îşi vor pierde slujbele, susţinând că colegii lor din alte ţării au primit oferte compensatorii în salarii şi pensii viagere la un nivel mult mai mare.


Astfel, sindicatul timişorean, susţinut de Federaţia Sindicatelor din Industria Alimentară, susţine că oferta pentru Timişoara a fost de 13 salarii pentru angajaţii cu vechime, scăzând în funcţie de anii petrecuţi în fabrică, în timp ce în ţările vestice ofertele compensatorii au inclus până la 50 de salarii şi pensii pentru persoanele peste 55 de ani.

Timp de o săptămână, începând cu 18 martie, oamenii au protestat la Timişoara, în faţa fabricii locale a Nestle, cu banderole la mâini. Vineri, protestul s-a mutat la Bucureşti, iar mai mulţi viitori foşti angajaţi s-au aflat în faţa sediului central al Nestle unde au protestat cu banderole şi pancarte, cerând un tratament egal din partea angajatorului, la fel cu cei din vestul Europei.

În cazul în care revendicările nu vor fi discutate, reprezentanţii sindicatului sunt dispuşi să intre inclusiv în greva foamei, au anunţat reprezentanţii sindicatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.