Depresia şi anxietatea, tratate online cu un program special

Depresia şi anxietatea, tratate online cu un program special

0
DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara vine în prijinul persoanelor care au probleme cu anxietatea sau depresia şi lansează un nou program online de psihoterapie.

Cei care se înscriu în proiectul intitulat „Recovery” se va desfăşura exclusiv online şi are o durată de nouă săptămâni în care participanţii vor beneficia de sprijin. Principiile pe care se bazează intervenţia terapeutică aparţin Terapiei Cognitiv Comportamentale şi Terapiei bazate pe Acceptare şi Angajament. Programul include nouă module, elaborate pornind de la manualul de tratament transdiagnostic propus de prof. dr. David H.


Barlow şi colaboratorii săi. Scopul programului este de a facilita diminuarea simptomelor anxioase și depresive.

Programul „Recovery” poate fi accesat de către orice persoană care cunoaște limba română și deţine o conexiune la internet. Cei care doresc să beneficieze de program se pot înscrie gratuit pe pagina de web a proiectului, la adresa http://e-cbt.ro. După înscriere, persoanele vor fi direcționate către chestionarele de screening ce necesită aproximativ 40 minute pentru a fi completate. Vor fi selectate pentru parcurgerea modulelor doar persoanele care pot beneficia în mod maximal de acest program. Numărul de locuri nu este limitat, dar perioada de înscriere în program va fi de aproximativ o săptămână, începând de astăzi, au anunţat cei de la Departamentul de Psihologie din Cadrul Facultății de Sociologie și Psihologie, Universitatea de Vest din Timișoara. Informații suplimentare despre Programul Recovery și despre modalitatea de înscriere pot fi găsite pe pagina de web a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.