Nicolae Robu se alătură campaniei „#șîeu”: „În doi ani ne putem pune...

Nicolae Robu se alătură campaniei „#șîeu”: „În doi ani ne putem pune la punct în privința autostrăzilor”

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a anunțat, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că se alătură campaniei “#șîeu”. Astfel, astăzi, primarul Timișoarei se va afla în drum spre București cu mașina, iar la ora 15.00, timp de 15 minute, se va opri pe drum.

„Eu nu pot să le cer angajaților, că e zi scurtă astăzi, să vină sau să-i țin până la ora 15.00. Ce pot să vă spun este că eu astăzi voi fi în drum spre București, mă duc cu mașina la București și la ora 15.00 mă voi opri undeva și împreună cu colegii cu care ne deplasăm vom participa la protest. O să încercăm să facem o transmisie live a protestului nostru. Mă opresc din activitate 15 minute, activitate care va fi la acea oră deplasarea la București”, a afirmat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că în doi ani, România și-ar putea pune la punct rețeaua de autostrăzi, însă acest lucru trebuie să constituie o prioritate în fapte, nu doar în vorbe.

„Trebuie să fim conștienți că una din cele mai mari lipsuri ale țării noastre este lipsa autostrăzilor.


Este inadmisibil ca în anul 2019, o țară cu potențialul României, de mărimea României, să aibă o rețea de autostrăzi atât de redusă. După părerea mea, dacă ar trebui să facem o listă de priorități, ce trebuie să facem în țara noastră cel mai stringent acum, pe prima poziție ar trebui să trecem autostrăzile. Trebuie multe altele, dar cu asta trebuie să începem, pentru că aici trebuie o concentrare de forțe, în doi ani ne putem pune la punct, în doi ani, dacă într-adevăr este o prioritate în fapte, și nu în vorbe. Cu prioritate în vorbe mai trec zeci de ani și tot coada Europei vom fi. Tehnologia actuală, forța de a construi actuală, permite ca în doi ani să faci mii de kilometri de autostradă”, a declarat Nicolae Robu.

Edilul consideră că Moldova nu este dezvoltată din punct de vedere economic, iar în zonă nu sunt investiții în primul rând din cauza faptului că nu există o rețea de autostrăzi în regiune.

„Productivitatea la scara societății crește enorm dacă există autostrăzi. Hai să ne uităm la frații noștri ieșeni. Ne sunt ei inferiori nouă, celor de aici de dincoace de munți, dinspre vest? În niciun caz. Ca universitar am avut relații foarte strânse cu ei, sunt oameni sunt competenți, inteligenți, pasionați, muncitori, au toate calitățile să facă treabă și să fie la același nivel cu noi în plan economic. De ce nu sunt acolo investiții așa cum sunt la noi? În primul și în primul rând pentru că nu există o rețea de autostrăzi care să asigure circulația rapidă, eficientă sub toate aspectele a materiilor prime, a semifabricatelor și a produselor finite. Cine face investiție într-un loc în care-ți trebuie nu știu câte zile să mergi cu TIR-ul, traversând o mulțime de sate cu 50 km/h. Trebuie înțeles clar că autostrăzile reprezintă prioritatea cea mai mare a țării”, consideră Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.