Protest la Nestle Timişoara. Angajaţii care vor rămâne în curând fără loc...

Protest la Nestle Timişoara. Angajaţii care vor rămâne în curând fără loc de muncă sunt nemulțumiți de compensațiile oferite

0
DISTRIBUIȚI

Apropiata închidere a fabricii deţinute de Nestle la Timişoara scoate angajaţii multinaţionalei la protest. Nemulţumiţi de pachetul compesatoriu oferite de angajator, aceştia au decis să iasă, luni după-masă, în faţa fabricii timişorene.


Luna trecută, compania a decis şi a anunţat închiderea secţiei pe care o opera la Timişoara şi concedierea majorităţii angajaţilor de aici.

Se pare că discuţiile dintre sindicat şi angajator nu au avut succes, iar primii nu au fost mulţumiţi de pachetul compensatoriu oferit. Federației Naţionale a Sindicatelor din Industria Alimentară – Sindalimenta, organizaţia „mamă” a sindicatului de la Nestle a anunţat că firma ar fi oferit doar 13 salarii pentru cei care aveau mai mult de 20 de ani de activitate îjn cadrul acesteia, spre deosebire de cele 50 de salarii compensatorii pentru toţi angajaţii din fabricile închise în vest, respectiv o pensie viageră în valoare de 80 de procente din salariul brut pentru angajaţii cu vârsta de peste 55 de ani.

În aceste condiţii, sindicaliştii au decis în urmă cu o săptămână să poarte la lucru banderole albe pe braţe. De asemenea, luni, 18 septembrie, au decis să protesteze în faţa fabricii din Timişoara. Problemele din oraşul de pe Bega au fost anunţate federaţiei internaţionale a sindicatelor din această ramură, căreia i-a fost solicitat sprijinul şi susţinerea pentru oamenii afectaţi, din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.