Compania Nestlé detaliază motivele pentru care a hotărât să închidă fabrica din...

Compania Nestlé detaliază motivele pentru care a hotărât să închidă fabrica din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Muncitorul timişorean e scump ca aurul, şi la vedere şi la „preţ”. Cei de la Nestlé au încercat să-şi explice decizia de a pleca şi de a închide fabrica de la Timişoara. Ei vorbesc despre problemele mari de pe piaţa timişoreană a muncii, unde oamenii sunt puţini şi toată lumea se bate pe aceştia. În plus, costurile de operare legate de forţa de muncă sunt tot mai mari, acestea ar fi motivele prezentate de Nestle într-o scrisoare trimisă autorităţilor, făcută publică de cei de la Profit.ro.


Reprezentanţii companiei multinaţionale mai vorbesc despre modificările substanţiale de pe piaţa articolelor de food românească, gusturile şi preferinţele românilor modificându-se.

„În pofida eforturilor depuse anterior, Nestlé România activează pe o piață care trece printr-o perioadă de schimbări radicale, caracterizată de condiții de consum noi, dificultăți în ceea ce privește disponibilitatea forței de muncă și costuri asociate din ce în ce mai ridicate. Acest fapt a avut un impact semnificativ asupra activității de producție a dulciurilor desfășurate de noi. Per ansamblu, condițiile pieței muncii din Timișoara s-au modificat și vor continua să se modifice rapid, concurența pentru resursele de producție locală fiind acerbă și costurile fiind în creștere. Nestlé România a întâmpinat dificultăți din ce în ce mai mari în recrutare și în menținerea echipelor într-un cadru care ar permite o competitivitate adecvată a mărcii, ceea ce înseamnă că, și în condițiile efectuării de investiții, societatea nu-și poate asigura disponibilitatea forței de muncă necesare”, sunt justificările companiei, așa cum apar în scrisoarea făcută publică de Profit.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.