S-a finalizat înscrierea în clasa pregătitoare. În mai multe școli din Timiș...

S-a finalizat înscrierea în clasa pregătitoare. În mai multe școli din Timiș a fost suplimentat numărul de locuri

0
DISTRIBUIȚI

Prima etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar următor s-a finalizat. Inspectoratul Școlar Timiș informează că, în total, au fost depuse 5.537 de cereri în școli din întreg județul, fiind disponibile un număr de 6.150 de locuri. La fel ca în anii precedenți, unii părinți s-au înghesuit să-și dea copiii la școli de prestigiu, motiv pentru care ISJ Timiș a fost nevoit să suplimenteze numărul de locuri.

„Ajustarea planului de școlarizare a generat o majorare cu 13 a numărului de clase pregătitoare și o diminuare, după caz, acolo unde nu s-au înscris numărul minim de copii prevăzut de lege, cu 4,5 clase. Pe total județ, creșterea este reflectată prin majorarea cu 8,5 clase. În același timp, pe situații de excepție, au fost majorate și unele efective de elevi, la unele clase, acolo unde…numărul copiilor ce fac parte din circumscripție nu au putut conduce la constituirea unei clase, dar, pentru care, ISJ Timiș a fost obligat să asigure loc, în vederea înmatriculării, în școlile de circumscripție. Ca și număr total de clase pregătitoare, aprobate pentru anul școlar 2019-2020, avem 285,55 ( față de 279,05 câte au fost inițial aprobate)”, a declarat Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, a fost suplimentat numărul de locuri la 31 de unități de învățământ din județ.


Cele mai mari majorări au fost făcute în următoarele școli:

  • Școala Gimnazială Nr. 30 – 250 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 100;
  • Școala Gimnazială Nr. 24 – 210 locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 60;
  • Liceul Teoretic “Grigore Moisil” – 131 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 31;
  • Școala Gimnazială Dumbrăvița – 103 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 28;
  • Școala Gimnazială Nr. 19 “Avram Iancu” – 151 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 26;
  • Liceul Teoretic “Jean Louis Calderon” – 50 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 25;
  • Școala Gimnazială Nr. 27 – 100 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 25;
  • Școala Gimnazială Nr. 7 “Sfânta Maria” – 225 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 25;
  • Școala Gimnazială Nr. 2 Lugoj – 75 de locuri în total, numărul fiind suplimentat cu 28.

A doua etapă rezervată completării/depunerii/validării cererilor-tip de înscriere este programată între 2 și 8 aprilie și se adresează copiilor care nu au fost înscriși/nu au participat în prima etapă, cererile fiind completate din nou, în funcție de locurile disponibile. Listele finale vor fi afișate în data de 11 aprilie. Ulterior, timp de o săptămână (12-19 aprilie), Inspectoratul Școlar Timiș va centraliza și soluționa cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși în vreo unitate de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.