Revenire spectaculoasă: Timişoara Saracens a răsturnat tabela cu Enisei-STM Krasnoiarsk. Calificarea se...

Revenire spectaculoasă: Timişoara Saracens a răsturnat tabela cu Enisei-STM Krasnoiarsk. Calificarea se joacă în Rusia GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Campioana României la rugby a câştigat primul duel pentru un loc în ediţia viitoare a Cupei Challenge. Timişoara Saracens s-a impus cu 20-18 în manşa tur cu ruşii de la Enisei-STM Krasnoiarsk după ce oaspeţii au condus cu 18-0 la pauză! Eseurile lui Marius Simionescu şi Randall Morrison menţin în viaţă speranţele bănăţenilor la un nou sezon reuşit.

Prima parte a fost 100% a ruşilor, cel puţin pe tabelă. Enisei a deschis scorul prin Churasov, care a înscris din penalităţi primele şase puncte. Reduta bănăţeană a părut chiar să se prăbuşească definitiv pe finalul primei părţi, una în care a încasat două eseuri. Autori: Saulite şi Pronenko. Churasov a reuşit să convertească doar una dintre reuşite astfel că tabela la pauză indica totuşi un sever 0-18.

Faţa „sarazinilor” s-a schimbat însă aproape miraculos după pauză. Bănăţenii s-au instalat serios în jumătatea adversă şi Simionescu a marcat primul său eseu în competiţie. Insistenţa timişorenilor a dat apoi cu 20 de minute înainte de final noi roade. Simionescu a culcat balonul în apropierea fanionului a doua oară. Din unghi, Samoa a fost aproape de a reduce diferenţa la şase puncte, dar balonul oval a lovit stâlpul pe interior doar pentru a pica afară prin exteriorul buturilor. Acelaşi Samoa a punctat însă dintr-o lovitură de pedeapsă câteva minute mai târziu şi campioana a fost motivată pe final să obţină victoria. Minutul 80 s-a prelungit la maximum, după câteva încercări în aceeaşi parte a terenului de ţintă, Morrison a culcat în cele din urmă balonul după linie şi dintr-o poziţie mai confortabilă Samoa a adus cele două puncte ale victoriei cu 20-18. Una care înseamnă mult şi pentru moralul „leilor” pe plan intern, acolo unde a cedat recent Cupa în faţa noii forţe din Capitală, CSM.

Returul din Continental Shield are loc abia în 20 aprilie, până atunci bănăţenii se concentrează pe lupta din competiţia internă, acolo unde urmează peste o săptămână un meci pe terenul Ştiinţei Baia Mare.

Timişoara Saracens: Halalilo, Căpăţînă (cpt.), Pungea, Popârlan, Iftimiciuc, Morrison, V. Rus, D. Lazăr, Rupanu, Umaga, Simionescu, Manumua, Vl. Popa, Shennan, Samoa. Rezerve: Sabău, Boshoff, Doge, Mureşan, Neculau, Stewart, Tătăruş, Zaharia. Antrenor: Sosene Anesi.

„Am vorbit în vestiar şi am vrut neapărat victoria.


Ce s-a întâmplat săptămâna trecută ne-a dat un impuls pentru acest joc. În prima repriză cred că au fost emoţiile prea mari şi nu au fost constructive… Am avut antrenamente foarte bune săptămâna aceasta, a contat mentalitatea, fiecare a dorit să facă mai mult. Am respectat planul de joc în repriza secundă, am ascultat deciziile de pe margine şi am jucat cu sufletul. Contează mult, aşa arătăm lumii întregi că încă putem şi putem să învingem în orice meci. Vrem să batem şi acolo”, a declarat Marius Simionescu, desemnat omul meciului cu Enisei-STM

„Ca să fiu sincer am fost moi în prima parte, atât în defensivă, cât şi în ofensivă. I-am lăsat să-şi concretizeze oportunităţile. Mesajul la pauză a fost că trebuie să ne trezim şi să ne facem jocul, cel care a şi fost în partea a doua. E îmbucurător rezultatul, după ce am revenit de la 0-18… dar sunt lucruri multe în jocul nostru care trebuie corectate. Vom revedea jocul luni şi vom vedea ce e de făcut… Trebuie să câştigăm următorul joc. După ce s-a întâmplat data trecută nimic nu e garantat. Trebuie să uităm de lucrurile negative, să continuăm performanţele noastre…”, a spus Sosene Anesi, antrenorul „leilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.