Zece noi blocuri din Timișoara, reabilitate termic cu bani europeni

Zece noi blocuri din Timișoara, reabilitate termic cu bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

Peste 20 de milioane de lei urmează să primească Timișoara de la Uniunea Europeană cu scopul reabilitării termice a încă zece blocuri din oraș. Astăzi, la sediul municipalității, ADR Vest și Primăria Timișoara au semnat contractele de finanțare pentru trei proiecte de îmbunătățire a eficienței energetice în sectorul rezidențial.

Este vorba de blocurile de locuințe aflate pe Calea Circumvalațiunii nr. 67, Aleea FC Ripensia nr. 16-18-20-22, str. Gheorghe Lazăr nr. 42, Intrarea Doinei, scara 19, 21, 23, 25 și 31, Aleea Azurului nr. 9, bl. 14, str. Nicolae Labiș bl.1, Intrarea Pădurarilor nr. 5, str. Martir Vasile Balmuș nr. 9-11, str. Dr.Ioan Mureșan nr. 61-63, str. Sirius nr. 32, bl. E14.

„În total, aproape 900 de apartamente vor beneficia de un consum redus de energie prin implementarea celor trei proiecte. Investițiile vor conduce la diminuarea consumului de energie pentru încălzirea locuințelor, reducerea emisiilor de CO2 și îmbunătățirea aspectului urbanistic.


Sunt prevăzute următoarele tipuri de intervenții: izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei neconforme și închiderea balcoanelor cu tâmplărie etanșă cu ramă din PVC, reabilitarea termică a planșeelor peste subsol și peste ultimul nivel”, au informat reprezentanții ADR Vest.

Cele trei proiecte sunt finanțate prin Regio-Programul Operațional Regional, iar din valoarea totală de 20,6 milioane de lei, finanțarea nerambursabilă este de 12 milioane de lei.

Nicolae Robu a declarat, astăzi, că Primăria Timișoara a depus, în total, 18 proiecte care vizează reabilitarea termică, cu bani europeni, a 74 de blocuri în care locuiesc 3.600 de familii. Valoarea totală a proiectelor este de 18 milioane de euro.

„Vreau să reamintesc că acest tip de finanțare este în parteneriat, între Primăria Timișoara și asociațiile de proprietari din fiecare bloc, cofinanțarea la fel este făcută în parteneriat. 25% este partea asociațiilor de proprietari, Primăria Timișoara contribuie cu 15%, plus 60% reprezintă banii alocați de la Uniunea Europeană. Lucrările nu presupun o simplă anvelopare, este vorba de o reabilitate termică completă, începând cu acoperișul, partea de iluminare, reabilitarea spațiilor comune, dacă este cazul se fac și lucrări de întărire și reabilitare a infrastructurii”, a precizat Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.