ACS Poli speră să-şi continue seria pozitivă pe „sinteticul” „pandurilor”. Valeriu Răchită...

ACS Poli speră să-şi continue seria pozitivă pe „sinteticul” „pandurilor”. Valeriu Răchită reprimeşte un tânăr în lot, dar altul rămâne „boem”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Poli Timişoara / Facebook

Elevii lui Valeriu Răchită au câştigat puncte importante şi la capitolul moral prin ultimele rezultate, dar rămân departe de malul salvator. Mâine, ACS Poli are şansa de a recupera din ecart dacă se impune pe terenul uneia dintre, mai degrabă, deziluziile primăverii, Pandurii Tg. Jiu. Tehnicianul bănăţenilor are însă bătăi de cap în linia mediană, din cauza situaţiei jucătorilor tineri.

„Aşteptăm cu emoţii, suntem pregătiţi, dar 90 de minute se poate întâmpla orice, de aia e frumos fotbalul. Am văzut şi aseară Craiova – Viitorul, gazdele au condus 1-0 şi s-a terminat 2-1 pentru Viitorul… Sperăm ca mâine să ne întoarcem cu rezultat pozitiv, după egalul la lider şi victoria cu Baloteşti. Le-am spus jucătorilor că urmează opt zile cu trei meciuri în care trebuie să scoatem cât mai multe puncte pentru a fi în obiectiv. Pandurii e o echipă bună a Ligii a II-a, mai ales acasă, unde joacă pe teren sintetic, pune presiune pe adversar. Şi-au revenit şi jucătorii lor de valoare: Tudoran şi Dodoi. Încercăm să câştigăm acolo, deşi va fi foarte greu”, a declarat Valeriu Răchită.

Precedenta experientă pe o suprafaţă artificială pentru ACS Poli nu a fost fericită iar Răchită nu şi-a mai trimis elevii pe „sintetic” în zilele premergătoare jocului. „Am făcut înaintea meciului de la UTA, şi m-a ajutat, în ghilimele, am pierdut… Nu am făcut săptămâna asta, am preferat să facem aici, căci aici e casa noastră. Sinteticul de la Baza 2 e diferit faţă de cel de pe Motorul şi e mult diferit faţă de cel de la Târgu Jiu”, a explicat managerul.

Deşi Pandurii a fost modestă în Ciarda Roşie, „Vivi” Răchită subliniază că gorjenii au o altă faţă pe teren propriu. De altfel, în tur, când reprezentau o echipă mai puternică, timişorenii au reuşit cu ei să-şi întrerupă o serie de eşecuri consecutive printr-o remiză pe „Electrica” (1-1): „Am văzut jocurile cu Brăila şi Ripensia, e o echipă atipică, în deplasare merg să culeagă, dar vin de multe ori cu mâna goală.


În schimb, acasă pun presiune şi am văzut meciul lor cu Petrolul, pierdut nemeritat din punctul meu de vedere, au avut penalty, au dominat şi meritau un egal. Cu Brăila, 5-2, goluri frumoase, din corner, penalty, din centrări, e o echipă care are plăcerea fotbalului. Cu jucători rapizi, tehnici, jucători cu talie pe linia de fund, mie îmi place Pandurii. E o echipă cu jucători tineri, dar de valoare”.

„Am înţeles că sunt ceva probleme din ce am înţeles din declaraţiile lui Adrian Bogoi, însă nu se gândesc la partea financiară, mai sunt două luni până la sfârşitul campionatului şi cred eu că nimeni nu ar trebui să se gândească la partea financiară, ci la cea sportivă”, a adăugat Răchită. Legat de moralul pozitiv, „conducerea a făcut eforturi să plătească salariile pe luna februarie şi există o atmosferă bună, dar a trecut euforia, căci deja am intrat în febra jocului de mâine…”, a continuat tehnicianul.

Bîrnoi rămâne în afara lotului de meci

Valeriu Răchită are în continuare bătăi de cap cu atitudinea unor tineri localnici, dar şi cu situaţia medicală din zona mediană. „Din păcate sunt dat peste cap, nu datorită faptului că Rogoveanu e în ghips, ştiam lucrul acesta. Nu am reuşit să-l recuperăm pe Codrea, la acea alunecare de la Snagov, glezna lui Buia a fost mai tare ca piciorul lui Codrea, nu va face parte din lot. Erau doi mijlocaşi titulari, U21…”, a precizat „prinicipalul” lui ACS Poli.

Deşi participă la antrenamente „Vivi” Răchită dă de înţeles că Bîrnoi e deja cu gândul la o nouă destinaţie. În schimb, deşi a fost exclus iniţial din lot, David Pop a revenit la antrenamentele seniorilor şi va face parte din planurile echipei, dar doar începând cu jocurile de săptămâna viitoare. „Am avut din nou astăzi o discuţie cu el (n.r. Bîrnoi)… despre mentalitate. I-am spus că încă am încredere în el. Ştiu că va deveni jucător liber, însă peste două luni, şi că una e să fie Cosmin Bîrnoi care juca în Liga I şi era curtat, măcar declarativ de echipe puternice, şi alta e să fie aşa, mai boem. Din punctul meu de vedere poate fi chiar la meciul de miercuri sau duminică, dar să-mi arate schimbare de atitudine. Cum a făcut-o David Pop – la sfârşitul meciului cu Baloteşti a venit în vestiar, a felicitat băieţii, seara mi-a trimis mesaj din care mi-am dat seama că a înţeles cele două săptămâni de penitenţă şi de luni e în programul echipei. Vine după două săptămâni de antrenamente singur, în care a avut şi nişte teste, dar probabil că pentru meciul de miercuri, sunt opt zile cu trei meciuri, se poate întâmpla orice. Avem patru jucători la limită cu cartonaşele, dacă vor fi şi ceva accidentări lotul e destul de mic şi am nevoie de toţi jucătorii”, a conchis Răchită.

De notat că săptămâna trecută ACS Poli a mai pierdut un tânăr U21 de perspectivă. Sebastian Velcotă a câştigat în cele din urmă la comisiile FRF şi deja a bifat un joc pentru noua sa echipă, revenind în zona de baştină la divizionara C CSM Reşiţa.

Partida Pandurii Tg. Jiu – ACS Poli se dispută mâine, de la ora 11.00, în runda a 28-a a Ligii a II-a. Gorjenii sunt pe 12, cu 32 de puncte, în timp ce bănăţenii sunt pe penultima poziţie, cu doar 18 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.