Bilanț făcut public de primarul Robu: 65 de proiecte, în valoare de...

Bilanț făcut public de primarul Robu: 65 de proiecte, în valoare de 480 de milioane de euro, depuse pentru finanțare europeană

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a făcut publică, astăzi, lista completă cu toate proiectele depuse de Primăria Timișoara în speranța că vor fi finanțate cu bani europeni pe exercițiul 2014 – 2020. Potrivit edilului, este vorba, în total de 65 de proiecte, ale căror valoare se ridică la 480 de milioane de euro.

„La mobilitate, infrastructură de transport, avem proiecte depuse în valoare de  167 milioane euro, pe sănătate, educație și servicii sociale – 82 milioane euro, apă canal, energie termică, iluminat – 211 milioane euro, eficientizare energetică clădiri și mediu – 18 milioane euro.


În total, avem proiecte de 480 milioane euro”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a precizat că municipalitatea a depus proiecte mult peste cât se poate finanța cu bani europeni și “în speranța că se vor face redistribuiri de fonduri”. Nicolae Robu a explicat că bugetul local al Primăriei Timișoara este mult mai mic în raport cu necesitățile orașului.

„Proiectele elaborate nu vor fi aruncate, ci vor fi puse în operă în măsura în care vom găsi sursa de finanțare pentru cele care nu vor beneficia de finanțare din fonduri europene”, a detaliat Nicolae Robu.

Vă reamintim că doar pe axa 4 – Dezvoltare urbană durabilă, Primăria Timișoara a depus 14 proiecte de peste 150 de milioane de euro, suma disponibilă orașului nostru fiind de 54 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.