Mai multe persoane, între care și copii, depistate la Vama Nădlac II...

Mai multe persoane, între care și copii, depistate la Vama Nădlac II în timp ce încercau să iasă ilegal în țară

0
DISTRIBUIȚI

16 cetățeni străini, între care șase copii, din Afganistan, Irak și Siria, au fost descoperiți ascunși în interiorul unei autoutilitare încărcată cu piese auto, condusă de un cetăţean turc, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II.

Potrivit Poliției de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat duminică, un cetăţean turc, în vârstă de 26 de ani, la volanul unei autoutilitare, înmatriculate în Turcia.


Şoferul transporta, conform documentelor de însoțire, piese auto, cu destinaţia Germania.

Poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, printre cutiile cu piese auto, 16 persoane, dintre care zece adulţi (şase bărbaţi şi patru femei) şi şase minori.

Oamenii descoperiți în autoutilitară era un grup format din doi cetățeni din Afganistan, zece cetăţeni din Irak şi 4 cetăţeni din Siria, adulţii având vârste cuprinse între 21 şi 52 de ani, iar minorii între 1 şi 16 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.