Primarul Robu a dat startul unei acțiuni de plantări de sălcii și...

Primarul Robu a dat startul unei acțiuni de plantări de sălcii și magnolii pe malul Begăi: „Va fi superb” FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu, alături de mai mulți angajați din cadrul Horticultura, au dat startul, astăzi, unei acțiuni de plantări de copaci pe malurile Begăi. Primele sălcii și magnolii au fost plantate în zona podului Michelangelo, iar primarul Timișoarei a ținut să contribuie la acțiune.

„Avem bucuria ca astăzi să înceapă o acțiune de plantări masive de copaci pe malurile Begăi. Mai exact, de la Podul Michelangelo și până la Podul Mihai Viteazu, pe ambele maluri vor fi plantate sălcii și magnolii. Din șase în șase metri vom avea sălcii, iar între ele vor fi magnolii. Vom avea 230 de sălcii și 115 magnolii. Sălciile sunt Salix Babylonica Aurea, iar magnoliile de trei tipuri: Soulangeana, Kobus și Filiforma. Va fi superb, începând chiar din acest an, dar mai ales în 2020 și în anii care vor urma. Totul va arăta superb când magnoliile și sălciile vor avea coroană mai mare și magnoliile vor fi înfrunzite, respectiv în perioada lor de eflorescență, cu minunatele lor flori. Sunt sălcii pletoase, sunt destul de înalte, o să le vedeți din start, ele se vor dezvolta și vor întregi acest peisaj pentru că de-a lungul timpului foarte multe sălcii fie s-au uscat, fie s-au distrus în timpul furtunilor de care, din păcate, am avut parte”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că, în perioada următoare, în oraș va apărea un nou „tunel al iubirii”, mai frumos decât cel format din cireșii japonezi din spatele Catedralei Mitropolitane, după ce au fost cumpărați copaci cu flori roz „mai pronunțat decât ce avem acum pe malurile Begăi”.

Andrei Drăgilă, directorul Horticultura, a precizat că înaintea de începerea plantării de copaci pe malul Begăi, au fost tăiate aproximativ 50 de sălcii bătrâne.

„Noi, din discuțiile pe care le-am avut cu domnul primar, ni s-a spus să respectăm această promenadă, faleza Bega, să mergem cu salcia, care este specifică canalului Bega.


Respectăm distanța de șase metri între sălcii, iar între cele două sălcii punem trei tipuri de magnolia care se pretează ca perioadă de explozie florală primăvara. Înainte de începerea plantației, toate sălciile care din punct de vedere biologic au fost depășite ca termen de vârstă au fost tăiate, fasonate și transportate la locul de depozitare în jur de 50 de bucăți, care au fost cu scorburi, rupte în urma furtunii, iar tăierile de corecție, prin care am putut salva și ca să regenerăm toată vegetația, s-au făcut tăieri destul de radicale prin ridicarea coronamentului, pentru ca să prelungim și la ce a mai rămas viața acestor arbori. În anii care urmează, o parte din aceste sălcii vor fi schimbate și va fi reîntinerit tot aliniamentul cu salcia gălbuie specific canalului Bega”, a explicat Andrei Drăgilă.

Potrivit directorului de la Horticultura, sălciile au fost cumpărate din Italia, cu 25 de euro bucata, iar magnoliile din Ungaria, cu 14-15 euro bucata, în funcție de dimensiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.