Reacție dură a vicepreședintelui Societății Timișoara în cazul Lazăr: ”Orice discuție despre...

Reacție dură a vicepreședintelui Societății Timișoara în cazul Lazăr: ”Orice discuție despre retragerea premiului este inutilă”. Care sunt motivele

0
DISTRIBUIȚI

Societatea Timișoara a anunțat că nu intenționează să-i retragă premiul “Speranța” acordat lui Augustin Lazăr, motivând că premiul a fost oferit “unui om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției”. Vă reamintim că președintele Asociației 15 Noiembrie 1987, Marius Boieriu, a solicitat, astăzi, printr-o scrisoare deschisă, Societății Timișoara să-i retragă premiul acordat recent lui Augustin Lazăr, după ce s-a aflat că procurorul general a refuzat eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip în anul 1986, când acesta era președintele comisiei de eliberări.

“Noi nu am primit nicio solicitare de acest fel, nu comunicăm cu alte organizații prin presă, deși suntem și noi jurnaliști.


Sunt convinsă că orice discuție despre retragerea premiului este inutilă pentru că noi am premiat un om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției. Acesta a fost criteriul cel mai important, el este îndeplinit și în ziua de astăzi. Nu participăm la campaniile Antenei 3 și ale lui Dan Voiculescu împotriva unor persoane sau șefi de instituții. Eu consider că este o campanie murdară de tip securistic, practicată în trecut de Dan Voiculescu în calitatea sa de om al Securității, care a fost transferată, iată, ca metodă în televiziunile sale. Nu vom participa, asta sunt sigură, la campaniile lui Voiculescu”, a declarat Brîndușa Armanca, vicepreședintele Societății Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.