Sârbii de la Naked au făcut spectacol la concertul lor din Timișoara:...

Sârbii de la Naked au făcut spectacol la concertul lor din Timișoara: „Suntem dezbrăcați în fața publicului, fără prejudecăți“ FOTO si VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Formația sârbească Naked a poposit pentru prima oară în orașul nostru acum patru ani. De atunci, inedita trupă care amestecă cât se poate de interesant arome de jazz, swing, world – music și elemente gypsy a mai poposit de câteva ori în Timișoara, cea mai recentă apariție a lor desfășurându-se marți seara în incinta Reflektor Venue. Și de această dată, cvartetul format din Branislav Radojkovic (bas), Goran Milosevic (baterie, percuție), Djordje Mijuskovic (vioară) și Rastko Uzunovic (clarinet, saxofon)au reușit să îmbine la fix groove-uri urbane balcanice cu diverse alte genuri muzicale. Formația are la activ patru materiale discografice , cel mai recent dintre acestea fiind albumul Yes (apărut anul trecut) și a susținut o serie de concerte în întreaga lume, printre locurile unde muzica lor a încântat melomanii numărându-se America De Sud, Coreea de Sud sau India.

Concertul formației din Belgrad a fost startul turneului pe care Naked îl întreprinde în țara noastră, ocazie cu care promovează festivalul Mara, eveniment care se va desfășura în luna august în Țara Lăpușului, Maramureș.

Formația Naked va mai susține concerte în 11 aprilie la București (în direct la Radio Guerilla și la Apollo 111), Cluj (12 aprilie), Iași (13 aprilie) și Sfântu – Gheorghe (14 aprilie). După concertul lor din Timișoara, am realizat un scurt interviu cu formația Naked.

– Ați avut ocazia să cântați de câteva ori în Timișoara. Cum vi se pare publicul de aici?
– Am fost de trei…sau patru ori… în Timișoara și întodeauna am avut parte de un public grozav, care ne-a aplaudat și care a primit așa cum se cuvine muzica noastră.
– Apropos de muzică…cum vă definiți stilul?
– Grea întrebare. Muzica pe care am ascultat-o noi când am crescut. E un fel de de toate pentru toți. E foarte greu de descris într-un singur gen. E muyica pe care am învățat-o noi de-a lungul timpului. Cea pe care mintea noastră a procesat-o. Clar, e un amestec. Unii dintre noi au cântat mult cu rromii, alții cu alte stiluri. Suntem balcan jazz. Și…uneori suntem prea jazz pentru festivaluri de world – music…și invers….Suntem undeva între aceste două coordonate.
– Se poate trăi din muzică în Serbia?
– Noi trăim de câțiva ani doar din asta.


Deci, da. Dar, umblăm foarte mult pe Glob. E singurul mod de a trăi. Suntem foarte fericiți că putem trăi din asta.
Ați cântat în multe locuri. E vreo diferență între reacția publicului în Balcani și altundeva?
– În toate țările din Balcani energia pe care ne-o dă publicul e extraordinară. Însă și în alte locuri am fost primiți foarte bine. În Coreea De Sud, de exemplu, pe lângă feedbackul extraordinar al publicului am vândut și multe CD-uri. Ceea ce în Balcani, nu prea facem. La fel și în Brazilia, am avut reacții deosebit de interesante.
– Numele vostru de trupă de unde vine?
– E drept, uneori cântăm desculți, dar numele nu vine de la goliciunea fizică. E o metaforă. Suntem dezbrăcați în fața publicului, fără prejudecăți. În ideea în care dacă vă place ce cântăm e foarte frumos, dacă nu, nu e nicio problemă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.