Reacția dură a șefului CJ Timiș după ce a fost blocată readucerea...

Reacția dură a șefului CJ Timiș după ce a fost blocată readucerea la viață a aerodromului Cioca: “Un vot iresponsabil”

1
DISTRIBUIȚI

Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, a reacționat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, cu privire la faptul că a fost blocată revitalizarea Aerodromului Cioca, după ce mai mulți aleși județeni s-au abținut să voteze un regulament de utilizare al acestuia.

Șeful CJ Timiș s-a arătat dezamăgit de respingerea regulamentului și a explicat de ce este important să fie pus în valoare acest obiectiv al județului lăsat în paragină de mai mulți ani.

“Consecința votului din plenul Consiliului Județean Timiș este că activitatea pe Aeroportul Cioca rămâne cea pe care o știți deja, adică aproape inexistentă.


Împreună cu aparatul de specialitate, am lucrat intens la un regulament pe baza căruia să putem închiria terenul adiacent pistei de aterizate/decolare. În primul rând, îmi doresc o activitate mai intensă pe aeroport, întrucât ținem nefolosite peste 40 de hectare de teren. Am primit deja o serie de cereri privind organizarea de evenimente și cred că timișorenii și timișenii merită un spațiu unde să-și petreacă o parte din timpul liber. Un al doilea argument a fost creșterea veniturilor la bugetul județului, bani suplimentari pe care i-am investi în spitale, școli și drumuri. Am solicitat organizarea unei ședințe extraordinare de plen pentru aprobarea regulamentului, întrucât cererile pe care le avem nu mai suportă amânare”, a afirmat Călin Dobra.

Președintele CJ Timiș a atras atenția că votul de astăzi împotriva proiectului are o consecință imediată. Și anume, nu mai este posibilă organizarea unui festival de muzică, dar nici cea de-a cincea ediție a concursului CanSat România, organizat de Agenția Spațială Română.

“Ne-a fost solicitată închirierea aeroportului pentru lansarea minisateliților confecționați de zeci de elevi care erau așteptați la Timișoara. În acest moment, nu mai este posibil. Îmi exprim regretul privind situația apărută și consider iresponsabil votul pe considerente pur politice, prin care se blochează atragerea de evenimente culturale, sportive sau științifice”, a precizat Călin Dobra.

Proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de plenul Consiliului Județean Timiș, fiind înregistrate 11 abțineri și 16 voturi pentru, sub numărul minim necesar.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.