Revitalizarea aeroportului utilitar Cioca, blocată de fostul președinte al CJT, Titu Bojin....

Revitalizarea aeroportului utilitar Cioca, blocată de fostul președinte al CJT, Titu Bojin. Ce eveniment trebuia organizat

0
DISTRIBUIȚI

Discuții aprinse au avut loc, astăzi, înainte de începerea ședinței extraordinare a Consiliului Județean Timiș, în întâlnirea pe comisii, cu privire la singurul proiect de hotărâre supus votului. Este vorba de aprobarea “Regulamentului de utilizare, folosință gratuită și închiriere a terenului situat în Timișoara, Calea Torontalului, km.3”. Concret, reprezentanții CJ Timiș au realizat că nu au un astfel de regulament de utilizare al Aerodromului Utilitar Cioca, după ce s-a dorit organizarea, la sfârșitul lunii, a unui eveniment național dedicat elevilor.

Primul care a luat cuvântul a fost Viorel Coifan, consilier județean PNL, care a solicitat informații cu privire la infrastructura de pe teren și a atras atenția că pista de pe aerodrom nu este autorizată în acest moment. “Voi solicita să se demareze urgent lucrări de certificare a pistei, altfel nu putem discuta de aerodrom”, a precizat Viorel Coifan.

Pe de altă parte, directorul Aerodromului Cioca a încercat să explice că “există solicitarea de organizare a unui eveniment pe acest teren din domeniul public în data de 24 aprilie. Este un proiect organizat de Agenția Spațială Română. Este obligatoriu să existe regulament, pentru a putea pune la dispoziție acel teren și trebuie să fie respectată legislația în vigoare privind mod de folosire al acelui teren”.

În discuție a intervenit și Titu Bojin, consilier județean UNPR și fost președinte al CJ Timiș, care a precizat că nu vede necesitatea urgenței aprobării acestui proiect, asta după ce în mandatul său aici nu s-a întâmplat, practic, nimic.


“Noi ne zbatem de mulți ani de zile cu Aeroportul Cioca, iar acum vreți în jumătate de oră să aprobăm un regulament și modul de închiriere gratuit. Acum suntem în instanță și am pierdut în primă instanță procesul cu asociația sportivă, cu primăria și cu Politehnica. Nu am putut să dăm gratuit terenul la echipa noastră, acum vrem să dăm Cioca gratuit? Care, după mintea mea, în situații excepționale, nu face parte aeroportul din sistemul de apărare obligatoriu? Eu cred că da. Cred că ar trebui să amânăm luarea deciziei până miercuri. Dacă executivul s-a angajat, eu nu am nimic împotrivă, să le dăm. Ar trebui să discutăm acest regulament. Pare a fi un spectacol în aer liber”, a declarat Titu Bojin.

De asemenea, consilierul județean PSD Mihai Ritivoiu a precizat că “este pentru prima dată când avem ocazia să-l readucem la viață. Vrem să-l și închiriem, să obținem niște bani. Acest regulament poate fi schimbat. Eu propun să votăm, să dăm drumul și modificăm unde e cazul”. Totodată, consilierul județean PNL Nicu Bitea a adăugat că “regulamentul este foarte subțirel”, astfel că a propus o pauză de două minute, pentru consultări.

În final, proiectul nu a fost aprobat, după ce consilierii județeni PNL s-au abținut, precum și Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.