Un proiectil exploziv și zeci de cartușe vechi, descoperite în vestul țării...

Un proiectil exploziv și zeci de cartușe vechi, descoperite în vestul țării Foto

0
DISTRIBUIȚI

Sfârșit de săptămână plin pentru pompierii din județul Arad. Salvatorii au efectuat, în ultimele trei zile, două misiuni pirotehnice.

Astfel, vineri seara, echipa pirotehnică a ISU Arad s-a deplasat în localitatea Măgulicea pentru a ridica un proiectil perforant exploziv, găsit în urma unor lucrări agricole de către o persoană din sat. Proiectilul de 82 mm, provenind cel mai probabil din cel de-al Doilea Război Mondial, în stare bună, a fost ridicat și transportat la depozitul ISU Arad.

De asemenea, duminică, în pădurea de la Ceala, un tânăr cu un detector de metale a descoperit mai multe cartușe de infanterie și a anunțat prin intermediul serviciului 112 dispeceratul ISU Arad. Potrivit reprezentanților instituției, echipa pirotehnică deplasată la fața locului a asanat terenul în zona respectivă și în total au fost descoperite 30 cartușe infanterie, cal.


7,62, produse în anul 1933. Și acestea au fost ridicate și transportate la depozit în vederea distrugerii.

“Mulțumim populației că răspunde pozitiv apelurilor noastre și anunță autoritățile în momentul în care descoperă muniție sau elemente de muniție, evitând astfel producerea unor evenimente ce pot avea consecințe tragice”, a arătat ISU Arad.

Foto: ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.