Veste uriaşă pentru judeţul Timiş. Cum ar putea primi încă 50 de...

Veste uriaşă pentru judeţul Timiş. Cum ar putea primi încă 50 de milioane de euro, bani europeni

0
DISTRIBUIȚI

fonduri europene

Judeţul Timiş ar putea primi o sumă uriaşă de bani pentru implementarea proiectelor depuse în speranţa că vor primi finanţare cu bani europeni pe exerciţiul 2014 – 2020.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a anunţat, astăzi, la Arad, în cadrul unei conferinţe de presă, că săptămâna trecută i-a trimis o scrisoare premierului Dăncilă în care i-a propus să ceară de la Comisia Europeană redirecţionarea a două miliarde de euro către Programul Operaţional Regional de la un alt program.

“Săptămâna trecută am trimis o scrisoare premierului Dăncilă în care am propus să se gândească foarte serios şi să ceară pe principiul flexibilităţii de la Comisie o realocare de la POIM – Programele Operaţionale de Infrastructură Mare, unde nu se vor cheltui banii alocaţi României, să ceară o redirecţionare de două miliarde de euro către POR –Programele Operaţionale Regionale, fiindcă am văzut că în POR există proiecte, necesarul e mult mai mare decât fondurile alocate pentru proiectele de dezvoltare regională.


Dacă ar obţine, şi sunt convins că dacă va argumenta foarte precis şi foarte exact, corect această solicitare pe principiul flexibilităţii, Comisia va accepta o realocare de două miliarde în POR, atunci în mare pentru fiecare judeţ am avea încă câteva milioane de euro”, a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a explicat că dacă banii se vor împărţi în mod egal, fiecare judeţ al ţării va mai primi aproximativ 50 de milioane de euro pentru implementarea de proiecte europene.

“Acest lucru ar însemna investiţii în ceea ce priveşte infrastructura, dezvoltarea locală, creşterea calităţii vieţii pentru fiecare om din fiecare judeţ. Această solicitare, propunere am trimis-o premierului Viorica Dăncilă la sfârşitul săptămânii trecute. Sunt convins că dacă ea va face un astfel de demers, va avea şi un răspuns pozitiv din partea Comisiei şi va face un lucru extraordinar de bun pentru fiecare cetăţean, fiecare om din această ţară”, a precizat Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.