Vinvest 2019 este gata de start. Peste 200 de vinuri sunt pregătite...

Vinvest 2019 este gata de start. Peste 200 de vinuri sunt pregătite pentru vizitatori

0
DISTRIBUIȚI

Înainte de a deveni Capitală Europeană a Culturii, Timişoara va fi în aceste zile Capitala vinului românesc. Centrul Regional de Afaceri va găzdui în acest an o nou ediție, specială, a Salonului Internațional de Vinuri Vinvest. Evenimentul va avea loc în perioada 19-21 aprilie.

Anul acesta, Vinvest își va consolida puternic eticheta de Salon Internațional prin invitați speciali din sectoarele vin, cultură și turism. Producători din orașele Elefsina (Grecia) și Novi Sad (Serbia) – desemnate Capitale Europene ale Culturii alături de Timișoara, în 2021 – își vor expune bogăția vitivinicolă și culturală la Timișoara, alături de alți parteneri cu tradiție ai Salonului, din Serbia, Franța, Italia, Spania, Grecia sau Republica Moldova. De asemenea, turismul vitivinicol grecesc este adus în fața vizitatorilor de președintele Asociației de Afaceri din Insula Ammouliani, Nikitas Martigakis, prin pachete turistice ce spun povești încântătoare despre tărâmuri de vis și vinuri autentic grecești.

Componenta educațională a Vinvest va fi prezentă cu informații prețioase sub forma unor simpozione și prezentări: „Bogăția sectorului vitivinicol și gastronomic regional, național și internațional”, „Vinuri noi și vinuri vechi”, „Vinul și sănătatea”. De asemenea, nu vor lipsi manifestări din zona gastronomică, artelor, sau literaturii.

Ca în fiecare an, reprezentanți ai serviciilor conexe producției vinului, precum importatorii și distribuitorii de vin, sau producătorii și distribuitori de utilaje, sunt așteptați să își prezinte ofertele pe parcursul celor trei zile de Salon.

Salonul Internațional de Vinuri din Timișoara este organizat de Vinvest, Asociația de Cultură și Promovare a Vinului Vinvest, co-organizatori fiind Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș (CCIAT) și Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR).

Vor fi prezentate 250 de vinuri, vor fi vinuri biologice, din Italia, dar şi un spumant clasic, în care se vor găsi şi particule de aur de 24 de carate.


O degustare speciale este pregătită pentru mai multe vinuri de vechi de 60 de ani.

O altă supriză pregătită vizitatorilor este prezentarea unor reţete deosebite, realizate în mănăstirile greceşti. Recunoscut drept unul dintre cei mai importanţi monahi ai Muntelui Athos, parintele Epifanios trăiesşte aeolo de peste 40 de ani, iar din anul 1990 este călugăr la chilia Mylopotamos, situate în apropierea Mănăstirii Marea Lavră. Pasionat de vin şi gastronomie a inclus cele două arte in viaţa sa monahală si a ridicat un atelier pentru producerea vinului, dar a pubilcat şi singura carte de bucate din Sfântul Munte, „Arta culinară a Sfintului Munte”, volum tradus până in acest moment în opt limbi. Un punct de interes major din cadrul salonului este prezentarea vinului spumant Imperator 24K, un spumant italienesc obţinut prin metoda clasica şi cu o compoziţie in care se regăsese particule de aur de 24 de karate. Băutura exelusivistă este pentru prima data la Vinvest şi este produsă serie limitată la una dintre cele mai cunoscute crame din regiunea Francioacoto, Italia.

De asemenea, în perioada imediat anterioară Vinvest va fi organizată cea de-a XIV-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, în zilele 17-18 aprilie, în aceeași locație- Centrul Regional de Afaceri din Timișoara.

Programul de vizitare al Vinvest cuprinde zilele vineri şi sâmbătă, de la ora 10 la ora 19, iar duminică de la 10 la 17. preţul unui bilet de intrare este de 25 de lei, iar vizitatorii pot participa la o tombolă dotată cu numeroase premii, inclusiv trei excursii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.