Alfred Simonis deputat de Timiș: Nu cred că românii și-au dorit ca...

Alfred Simonis deputat de Timiș: Nu cred că românii și-au dorit ca Raluca Turcan să fie șefa Camerei Deputaților

0
DISTRIBUIȚI
Alfred Simonis

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a criticat discursul Ralucăi Turcan, susținută de PNL, PMP și USR pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, din ședința de plen. „Nu pot să mai accept lecții de moralitate. (…) Nu pot să cred că românii și-au dorit ca Raluca Turcan și-au dorit să fie șefa Camerei Deputaților”, a mai spus el.

„Nu mai putem accepta să fim mințiți de la acest microfon. Nu a încercat nimeni să oprească niciun candidat. Nu putem să mai acceptăm să fim jigniți, mințiți, să mințiți oamenii la televizor. Nu pot să mai accept lecții de moralitate și de ce au dorit românii. Nu pot să cred că românii și-au dorit ca Raluca Turcan și-au dorit să fie șefa Camerei Deputaților.


Nu cred că au zis asta românii”, a spus Alfred – Robert Simonis.

Raluca Turcan afirmase, în prezentarea candidaturii sale la conducerea Camerei Deputaților, că majoritatea parlamentară „nu a înțeles nimic din votul pe care l-au dat românii în data de 26 mai”.

„Românii care și-au cerut țara înapoi, care au condamnat înșelătoria uriașa de încredere pe care un grup care a confiscat puterea în PSD-ALDE ni l-a furnizat în doi ani și jumtatate. Votul a fost clar. (…) Dacă stați să va gândiți pentru PNL și partidele care susțin candidatură mea, la logică și aritmetica parlamentară șansele sunt mici. Dar e un gest de responsabilitate. Să candidezi la aceatsa funcție, să dăm un semnal de maturitate din partea partidelor de opoziție, în urmă votului dat de români. Aici nu va mai vorbește un singur om, va vorbește reprezentantul multor oameni care au votat poentru altceva în politică românească. Nu ați înțeles nimic, pentru că altfel v-ați fi purtat civilizat și ați fi respectat dreptul opoziției. În această instituție s-au tranzacționat voturi, s-au făcut presiuni directe asupra unor parlamentari”, a spus Turcan.

Camera Deputaților a vacantat, miercuri, locul de deputat al lui Liviu Dragnea, dar și funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Noul președinte al Camerei Deputaților este Marcel Ciolacu, după votul de miercuri, acesta urmând să îl înlocuiască pe Liviu Dragnea, după ce Dragnea a fost încarcerat ca urmare a condamnării în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.