Atenționare cod galben pentru vestul țării. Ce anunță meteorologii

Atenționare cod galben pentru vestul țării. Ce anunță meteorologii

0
DISTRIBUIȚI

Meteorologii au lansat, astăzi, o atenționare cod galben de precipitații valabil pentru mai multe județe, inclusiv pentru vestul țării. De astăzi de la ora 16 și până luni dimineață șla ora 6 este valabilă o avertizare pentru Timiș, Caraș Severin, Arad și Hunedoara de averse, vijelii și grindină, precipitațiile putând ajunge la 60 l/mp.

De asemenea, aceștia au anunțat ”cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată; În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.


În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp”.

Județele vizate – Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dolj, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Vrancea, Vâlcea. Aceasta avertizare este valabilă de mâine de la ora 12 până marți la ora 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.