Lansare de carte și discuții despre tinerii scriitori români, la Timișoara

Lansare de carte și discuții despre tinerii scriitori români, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

StudentFest şi librăria Humanitas, în parteneriat cu Casa de Cultură a Studenţilor Timişoara şi cenaclul Pavel Dan, organizează în spaţiul librăriei de pe strada Eugeniu de Savoya, joi, 16 mai, de la ora 18.30, o dezbatere pe tema „Tendinţe şi direcţii în proza românească tânără”, care va fi moderată de scriitorul timişorean Viorel Marineasa.


Totodată, va avea loc lansarea romanului lui Radu Vancu, „Transparenţa”, care va fi prezentat de Daniela Raţiu şi Tudor Creţu.

Doi studenţi la Litere, pasionaţi de poezie şi plimbări, trăiesc o poveste de dragoste într-un Sibiu mitic dar sunt măcinaţi de maladii stranii. El trăieşte o inexplicabilă decorporalizare, care îl face să devină transparent la orice emoţie mai puternică, iar ea este de o sensibilitate exacerbată, cu consecinţe din cele mai dramatice. Cei doi înaintează permanent pe graniţa subţire dintre normalitate şi angoasă existenţială dusă la extrem, alimentată cu alcool, discuţii literare şi amor. Totul se petrece într-un oraş magic a cărui istorie stratificată se dezvăluie treptat: apartamentul ticsit de cărţi al celor doi, Graalajul, un misterios local supranumit şi „subpământa”, catedralele şi străzile întortocheate ale oraşului. Sunt doar câteva repere, menite să stârnească interesul cititorilor. După lansarea cărţii, autorul va acorda celor prezenţi autografe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.