O nouă ediție a Pedalării de primăvară, gata de start la Timișoara

O nouă ediție a Pedalării de primăvară, gata de start la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

verde pentru biciclete

Sâmbătă, după-masă, de la ora 18.00, timișorenii sunt chemați la Pedalarea de Primăvară – un eveniment cu tradiție pentru întreaga comunitate locală. În 2019, evenimentul aduce şi sărbătorirea a 11 ani de existență a organizației Verde pentru Biciclete.

În acest an, laitmotivul celui mai important eveniment dedicat ciliștilor este: Vrem Piste, Timișoara! „Infrastructura velo nu mai este un moft, ci o reală necesitate pentru miile de timișoreni care aleg zilnic să folosească bicicleta pentru a se deplasa. Din fericire avem o mulțime de modele de bună practică la nivel internațional care ne servesc astăzi drept exemplu. Era dungilor pe asfalt trebuie să se încheie, este nevoie să începem să apelăm la experți în domeniu și să renunțăm să mai facem lucrurile după ureche. Siguranța tuturor participanților la trafic și confortul acestora trebuie să fie priorități pentru administrația locală, acesta este motivul pentru care este necesară o schimbare de mentalitate și o îmbunătățire reală a calității execuției noilor lucrări care vizează infrastructura velo, cu cât întârziem mai mult momentul schimbării cu atât avem mai mult de pierdut pe termen lung”, a anunţat Ana Munteanu, program manager VpB.

La ora 18.00 se va da Adunarea la Casa Verde pentru Biciclete, pe Platforma Timco din zona Circumvalatiunii.


Participanții vor putea să-și facă o revizie la biciclete la standul partenerilor noștri de la Ciclocurier. De la ora 18.30 se va da startul pedalării pe următorul traseu: Casa Verde pentru Biciclete (platforma Timco) – Calea Circumvalațiunii – Pasajul Jiul – Bulevardul Republicii– Bulevardul Regele Ferdinand I – Bulevardul 16 decembrie 1989 – Bulevardul Constantin Brâncoveanu – Strada Ciprian Porumbescu – Bulevardul Mihai Viteazu – Bulevardul Vasile Pârvan – Pasaj Michelangelo – Bulevardul Corneliu Coposu – Splaiul Nistrului – Pod Decebal – Bulevardul Revolutiei din 1989 – Strada Hector – Piața I.C Brătianu – Strada Oituz – Piața Mărăști – Calea Alexandru Ioan Cuza – Calea Torontalului – Bulevardul Cetății – Strada Gheorghe Lazăr – intrare Piața Unirii (finish).

La ora 20.00 atât biciliștii cât și toți timișorenii sunt așteptați în Piața Unirii, unde o să aibă loc concertul susținut de Mihail. Pe toată durata pedalării vor fi alături de participanţi echipaje ale Poliției Rutiere, Poliției Locale, Jandarmeriei și o ambulanță privată. Totodată, voluntarii VpB sunt pregătiți ca pe durata întregului eveniment să vă ajute participanţii dacă este necesar și să îi îndrume pe traseu. Pentru buna desfășurare a pedalării copiii sub 14 ani ani pot participa la eveniment doar însoțiți de un adult, iar pentru cei mai mici iubitori de bicicletă, părinții sunt rugaţi să folosească scaune speciale, omologate, pentru bicicletă. Posesorii bicicletelor cu roți ajutătoare sunt așteptați cu drag la punctul de start și la finish, dar nu se recomandă parcurgerea traseului de către juniori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.