Programul SIA Vest continuă la CCIAT. La ce etapă importantă s-a ajuns

Programul SIA Vest continuă la CCIAT. La ce etapă importantă s-a ajuns

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Cu o finanţare totală de peste şase milioane de lei, Programul SIA Vest continuă la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Organizaţia mediului de afaceri a selectat 25 de planuri de afaceri care vor fi transformate în business-ul funcţionale. În această etapă, experții CCIA Timiș întocmesc documentația aferentă și intermediază formalitățile de înregistrare la Oficiul Registrului Comerțului Timiș.


Totodată, mentorii oferă suport informațional și evaluativ, conform planurilor de afaceri depuse, au anunţat cei de la Cameră.

Proiectul SIA VEST – Suport pentru Inițiative Antreprenoriale (Cod My Smis: 105255) este derulat de CCIA Timiş în parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L. și se adresează persoanelor care intenționează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au domiciliul în unul din cele patru județețe ale Regiunii Vest. Obiectivul general al proiectului vizează stimularea ocupării și creșterea numărului de locuri de muncă prin furnizarea de cursuri de competente antreprenoriale pentru 360 de persoane, stagii de pratică pentru 44 de persoane în vederea dezvoltării resursei umane, activități de mentorat pentru 44 de persoane, crearea și sprijinirea în vederea dezvoltării a 44 de noi afaceri în Regiunea Vest care vor genera 88 de locuri de muncă.

Până în prezent, în cadrul proiectului, CCIA Timiș a avut următoarele rezultate: 16 serii de cursuri gratuite de antreprenoriat, cu participarea a 340 persoane din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara; 380 persoane din aceste județe înscrise în grupul țintă; 49 planuri de afaceri depuse în cadrul concursului de planuri de afaceri organizat în perioada 08 – 29.11.2018; 25 planuri de afaceri selectate pentru finanțare de către CCIA Timiș; 25 stagii de practică pentru candidații cu planuri de afaceri selectate.

Finanțarea este nerambursabilă în proporție de 100%, valoarea sumelor disponibile fiind de 6.420.240,78 lei. Proiectul este finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.