Nicolae Robu o abandonează oficial pe ACS Poli: „Nu de puține ori,...

Nicolae Robu o abandonează oficial pe ACS Poli: „Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala”

0
DISTRIBUIȚI

A doua retrogradare consecutivă a lui ACS Poli a pus capac ambiţiilor primarului Nicolae Robu în fotbal. Edilul-şef al Timişoarei a anunţat astăzi că nu se va mai implica la club decât ca mijlocitor între Primărie şi cei care ar fi eventual interesaţi să-l preia.

Aflată în insolvenţă şi picată sportiv în Liga a III-a, ACS Poli a fost părăsită şi de către susţinătorul ei numărul 1. Reamintim că imediat după ultimul joc din acest sezon administratorul special şi fostul preşedinte al clubului, Radu Birlică, şi-a anunţat demisia. Deocamdată însă această schimbare nu a fost efectuată şi în acte. Conducătorul urmând să revină zilele acestea la Timişoara pentru ultimele detalii. Mai mult ca sigur managerul general Valeriu Răchită nu va continua nici el în Banat, la fel ca majoritatea componenţilor din acest retur.

La doar zece zile după ce se fotografia cu jucătorii şi susţinătorii după ultimul meci de pe teren propriu, scor 1-4 cu Mioveni, primarul Robu a ţinut să clarifice „BĂRBĂTEŞTE”, pe Facebook, poziţia vizavi de clubul pentru care a girat cu banii timişorenilor până la momentul blocajului instituit de Curtea de Conturi. Printre altele, primarul Timişoarei şi-a recunoscut implicarea în convingerea oamenilor de afaceri să sponsorizeze clubul la care sunt asociaţi CL Timişoara, CJ Timiş şi Univ. Politehnica, susţinând că: „Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala”.

Iată mai jos postarea lui Nicolae Robu:

„ACS POLI A RETROGRADAT ÎN LIGA A III-A. AM DATORIA SĂ-MI CLARIFIC POZIȚIA, BĂRBĂTEȘTE, FĂRĂ ESCHIVĂRI, AȘA CUM ÎMI E ÎN FIRE

M-am zbărut aproape de unul singur din 2015 încoace să asigur finanțare acestei echipe, rugându-mă în stânga și-n dreapta. Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala. Extrem de puțină lume mi-a răspuns, majoritatea prieteni sau în orice caz apropiați, care de fiecare dată au declarat că o fac pt mine.


Le mulțumesc tuturor! Ajunsesem într-o bună postură în 2017, cu un lot bun, cu care am reușit să învingem CFR Cluj la Timișoara, într-un meci memorabil -și am fost prima echipă care am făcut-o!- și imediat apoi pe veșnica noastră rivală Dinamo, la București. ANAF Timiș ne-a luat, însă, toți banii de la Ligă dedicați susținerii turului -720.000 euro!-, lucru care nu s-a mai întâmplat niciunei echipe nici până atunci, nici după, deși cel puțin jumătate aveau datorii la stat mai mari ca noi! Acest fapt a însemnat începutul sfârșitului. Am retrogradat din Liga 1 în Liga 2 în 2018, iar apoi din Liga 2 în Liga 3 în 2019, lipsa de finanțare implicând șocuri mari în lot, dovedite fatale. Și după 2017, de departe cea mai mare parte a finanțării tot subsemnatul am rezolvat-o. M-au ajutat, în tot acest timp, d-nii Radu Birlica, singurul care a acceptat responsabilitatea de Președinte în situația dată și profesorul Viorel Boiț, mereu alături. Le mulțumesc lor și tuturor antrenorilor care s-au străduit să servească fenomenul istoric Poli, la echipa I și la Centrul de Copii și Juniori, centru mereu cu performanțe peste echipa I. În mod special, îi mulțumesc profesorului Răchită, extrem de seriosul și dedicatul Vivi Răchită și îmi exprim regretul că a venit la noi prea târziu pt a ne mai putea salva.

Performanțele clubului din toți acești ani sunt cunoscute, ca și nereușitele, mult mai numeroase ca primele. N-o să le enumăr, dar cer ca cineva să o facă.

Fac, însă, și cu această ocazie, cunoscut faptul că ACS POLI este în posesia palmaresului istoric “POLI TIMIȘOARA”, de la 1921 până în prezent și a drepturilor asupra numelui “Poli” și a derivatelor și culorilor alb-violet în fotbal. Și că are o zestre de jucători tineri, valoroși, considerabilă. Și nu ascund, desigur, că asociația ACS POLI, având ca membri asociați Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara este în insolvență.

Acestea fiind zise, anunț că eu pun punct pt totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere.

Dacă există persoane / firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați -CLT, CJT, UPT-. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât!

Să fim optimiști! Hai Poli!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.