Inundații în vestul țării în urma ploilor abundente. Vezi unde au intervenit...

Inundații în vestul țării în urma ploilor abundente. Vezi unde au intervenit pompierii FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Pompierii din cadrul ISU Timiș au intervenit în localitățile Bara și Cladova pentru degajarea apei de pe străzi innundate, în timp ce în Sânnicolau Mare, Făget și Ierșnic s-a intervenit pentru inundații la case sau curți. Ulterior, la Detașamentul de pompieri Lugoj s-a dispus creșterea capacității operaționale, mai multe localități din zona de acoperire fiind afectate de apa care se scurge de pe versanți în urma ploilor abundente. Sunt afectate mai grav localitățile Bara, Cladova, și la Ierșnic (35-40 goapodării inundate).

Începând cu ora 15.30 a fost activată grupa operativă, iar de la
17.50, s-a activat Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției la sediul ISU Timiș. În Bara, unde aproximativ 30 de gospodării au fost afectate de ape, ISU Timiș a intervenit cu două bărci, două motopompe de mare capacitate, trei autospeciale și un microbuz, în timp ce la Cladova (foto) intervin patru subofițeri cu o autospecială și două motopompe.

Nici județul Arad nu a scăpat de furia naturii.


„Au fost cinci avertizări de tip nowcasting, cod portocaliu, în două cazuri s-a emis mesaj RO Alert. Până la această oră s-a intervenit pentru evacuarea apei din șapte gospodării în localitățile Honțișor și Gura Văii, salvarea unei vaci luate de viitură în localitatea Hașmăș, îndepărtarea de arbori de pe carosabil”, a transmis ISU Arad.

În localitatea Bârzava, afectată de asemenea de inundații, cinci persoane au fost evacuate din două locuințe. Detașamentul Arad al ISU sa deplasat în sprijin la Secția Bârzava cu o motopompă de capacitate medie și două de capacitate mică.

De asemenea, mai multe zone din Deva au fost inundate în urma unei ploi torențiale care a suprasolicitat canalizarea orașului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.