Flavius Biea, din nou campion acasă! Victorie la puncte pentru centura IBA...

Flavius Biea, din nou campion acasă! Victorie la puncte pentru centura IBA Intercontinental în faţa „Panterei” Jesus Gurrola GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Virgil Simonescu

Flavius Biea a câştigat cea de-a doua gală organizată de el la Timişoara. Pugilistul localnic s-a impus în meciul-vedetă de la Noaptea Spartanilor 2, după zece runde spectaculoase, în urma unei decizii la puncte, în faţa mexicanului Jesus Gurrola. Biea a ridicat centura IBA Intecontinetal la categoria Superwelter şi s-a apropiat de visul de a boxa pentru titlul mondial.

Pe lângă lupta pentru centura IBA la semi-mijlocie cei veniţi în sala „Constantin Jude” au putut vedea şi alte dueluri în care au fost implicaţi boxeri români. Printre ei s-a numărat şi arădeanul Eduard Gafencu, învingător prin K.O. în faţa moldoveanului Cornel Lyssi. În timp ce Daniel Corbeanu a trecut de ucraineanul Mihail Dutcenco.

Meciul-vedetă dintre Flavius Biea şi Jesus Gurrola a început târziu în noapte. Primele trei runde au fost destul de echilibrate. Deşi Biea a condus întâlnirea la început, mexicanul Gurrola a reuşit în runda a patra o serie ofensivă foarte bună, cu câteva lovituri care şi-au atins ţinta. Timişoreanul a rezistat însă atacurilor. Oaspetele a reuşit şi o rundă 5 bună, dar apoi partida s-a echilibrat din nou. Runda a 7-a, în schimb, a fost a amfitrionului, care a avut şi o directă „sănătoasă” în figura „Panterei din Sinaloa”. Acesta a încercat să recupereze în a 8-a şi a condus secunde bune atacul, dar a încheiat totodată încasând o nouă lovitură puternică de la Biea.

Penultima rundă i-a găsit destul de obosiţi pe cei doi pugilişti, aceştia au încercat să-şi arunce pumni de la distanţă, fapt care l-a avantajat de asemenea pe bănăţean în ultimele secunde. În decisiv primul care a atacat a fost mexicanul Jesus Gurrola, dar până la urmă şi această rundă a fost controlată de Flavius Biea. „Mă bucur că pregătirea mi-a folosit. Mi-am făcut treaba aşa cum mi-am propus. Mulţumesc tututor celor care au fost alături de mine”, a spus Biea la final.

La final atât mexicanul, cât şi favoritul publicului a cerut victoria. Judecătorii i-au dat câştig de cauză lui Biea, 3-0 (96-94, 97-93 şi 99-91), fapt care l-a nemulţumit vădit pe Gurrola, care a reuşit câteva runde bune la Timişoara.


Instant cifrele lui Biea au fost actualizate pe BoxRec.com iar acum acesta are 17 victorii la profesionişti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.