Migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest,...

Migranți prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest, prin două metode diferite. Unde erau ascunși

0
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Arad au descoperit 11 cetățeni turci ascunși într-un TIR care ieșea din țară. Migranții, cu vârste între 27 şi 49 de ani, voiau să ajungă în state din vestul Europei.

Joi dimineața, polițiștii de frontieră de la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, au controlat un TIR condus de un cetăţean român, care transporta profile metalice pentru o firmă din Italia.

În semiremorcă au fost descoperite ascunse, printre marfa transportată, unsprezece persoane.

Cu ocazia primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt nouă bărbați și două femei, toţi cetățeni turci.


Cei în cauză au vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani şi intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

Șoferul este cercetat pentru trafic de migranți, iar turcii pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Cu trenul spre vest

De asemenea, poliţiştii de frontieră din Curtici au prins, în noaptea de miercuri spre joi, doi cetăţeni din Maroc şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria ascunşi pe platforma unui tren de marfă încărcat cu autoturisme.

La Punctul de Trecere al Frontierei Curtici, judeţul Arad, pe sensul de ieşire din ţară, într-un tren de marfă încărcat cu autoturisme, care circula pe relaţia România – Austria, poliţiştii de frontieră au descoperit doi bărbați ascunși pe platforma unuia dintre vagoane.

Bărbații au fost duși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc şi Siria, în vârstă de 32, respectiv 23 de ani, și intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.