Timișorenii luptă pentru o cauză nobilă: Maratonul Artelor – Împreună pentru Anda

Timișorenii luptă pentru o cauză nobilă: Maratonul Artelor – Împreună pentru Anda

0
DISTRIBUIȚI

Duminică 16 iunie, timișorenii sunt așteptați la un eveniment deosebit care se va derula sub genericul „Maratonul Artelor – Împreună pentru Anda“. Evenimentul va avea loc la Casa Artelor și cafeneaua Klapka și va include o serie de activități.

„Umorul, perseverența și corectitudinea sunt doar câteva din calitățile care o descriu pe Anda: soție, mămică a 3 fetițe minunate, prietenă și colegă dragă. Lupta pentru viață pe care o duce este una grea și din păcate timpul s-a oprit în loc. În 6 martie 2019, când Anda a fost diagnosticată cu metastaze osoase și la ficat, provocate de un cancer la sân, speranța ei de viață era de 3 săptămâni, conform medicului oncolog. Încercarea de a găsi un tratament a fost respinsă de mai multe clinici, boala fiind foarte avansată, iar starea Andei se agrava de la zi la zi și a ajuns să fie hrănită prin perfuzii, fiind imobilizată la pat. În cale i-a ieșit o clinică din Istanbul, care a reacționat prompt la cererea ei. În data de 8 martie, Anda a reușit să ajungă la clinică unde i-a fost început tratamentul de urgență. La 2 zile după începerea tratamentului, starea Andei a început să se îmbunătățească. La o săptămână a progresat și a ajuns să se ridice cu ajutor și să stea pe marginea patului. A început să se alimenteze cu hrană solidă, medicii fiind optimiști și pozitivi în ceea ce privește evoluția ei. Costurile primei săptămâni s-au ridicat la suma de 15.000 de Euro, aceasta fiind susținută de campanii locale, unde colegii de muncă și oameni empatici au reacționat prompt și pozitiv când le-a fost cerut ajutorul.


Continuarea tratamentului presupune ședinte de chimioterapie și radioterapie la clinica din Istanbul, unde costurile estimative se ridică la 150.000 de Euro. Împreună o putem ajuta pe Anda să primească șansa la viață, să se întoarcă acasă unde o așteaptă cu dor cele trei fiice și soțul. Starea de sănătate a Andei s-a îmbunătățit datorită faptului că nu s-a dat bătută, ci cu ajutorul familiei și oamenilor binevoitori din jurul ei a continuat tratamentele. Iar drumul ei nu se oprește aici, pentru că încă mai are nevoie de resurse financiare care să îi susțină lupta cu cancerul și care să îi aducă raze de speranță că ziua în care se va întoarce acasă la cele trei fiice și soț va deveni realitate. Cu toții putem fi alături de Anda. Pentru aceasta, pregătim o zi specială în care să ne bucurăm de frumusețea artelor știind că am făcut un gest minunat pentru Anda și familia care o așteaptă acasă“, spun organizatorii evenimentului care va beneficia de activități pentru copii, expoziții, sesiuni de lectură, concerte și dansuri.

Accesul la acest eveniment se face pe bază de bilet (25 lei). Toți banii adunați în cadrul acestui eveniment, inclusiv din bilete, vor fi donați Andei.

„Cărțile deschid minți, dar și suflete. Pe acest principiu, punem la cale un târg de carte în cadrul evenimentului caritabil organizat pentru Anda și facem apel la cei care au acasă cărți pe care le pot dona pentru cauza noastră să ni se alăture.Vom vinde cărțile în cadrul acestui eveniment, iar banii adunați vor ajunge la Anda. Cărțile pot fi lăsate la Klapka (Episcop Augustin Pacha nr. 8, Timișoara) până inclusiv vineri, 14 iunie, între orele 09:00 și 24:00“, spun organizatorii.

Printre momentele artistice care vor avea loc la Maratonul Artelor se numără un recital susținut de cvartetul de coarde ai cărui membri activează în cadrul Filarmonicii Banatul, de la ora 16.30 și un concert acustic alături de cei de la Implant pentru Refuz cu începere de la ora 23.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.