Transformarea spectaculoasă a Filarmonicii Banatul. Se amenajează construcții din sticlă, iar grădina...

Transformarea spectaculoasă a Filarmonicii Banatul. Se amenajează construcții din sticlă, iar grădina de vară va fi acoperită FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Clădirea Capitol, care adăpostește sediul Filarmonicii Banatul, aflată vizavi de Primăria Timișoara, va suferi o transformare spectaculoasă. După ce recent firma care a câștigat licitația pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare a predat documentația, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la PNL Timiș, Nicolae Robu a făcut și o prezentare a modului în care va fi transformată Filarmonica Banatul.

Astfel, potrivit primarului Timișoarei, exteriorul clădirii nu va fi schimbat, însă vor fi adăugate construcții din sticlă în anumite zone, printre care și una care va asigura crearea unui spațiu interior mai mare decât cel actual.

„În interior vom avea un foaier generos, foarte frumos, spectaculos și foarte funcțional. în sala de spectacole evident se va schimba totul, și instalația de climatizare și tot ce trebuie pentru a avea o sală modernă, o sală cu acustică bună. Aici a fost, cândva, un cinematograf, s-a făcut rapid o intervenție, atât cât s-a putut în condițiile date pentru a se îmbunătăți acustica sălii. Acum avem un proiect serios care va trebui să asigure o acustică mult mai bună. În spate vom avea și un spațiu mai restrâns, unde va funcționa și o cafenea. Grădina de vară va fi un spațiu acoperit, care va putea să fie folosit nu numai câteva luni pe an, cum se întâmplă acum. Este o mare sală de spectacole, concepută cu foarte multă sticlă ca material de construcții, tocmai pentru a nu părea în fața ochiului o construcție masivă, apăsătoare, care să lase impresia că suntem într-o zonă aglomerată prin construcții. Se analizează două variante în ceea ce privește acoperișul, se poate inclusiv cu retragerea automatizată, la comandă, a acoperișului, pentru că ne dorim să fie cât posibil și senzația de spectacole în aer liber”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei susține că imobilul în care-și desfășoară activitatea Filarmonica Banatul va fi reabilitat până în anul 2021, când vom fi Capitală Culturală Europeană.


În ceea ce privește costurile, edilul-șef nu a putut să precizeze la cât se ridică valoarea investiției. Acest lucru va fi știut doar în momentul în care va fi realizat studiul de fezabilitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.