Trei autospeciale moderne pentru ISU Timiș, în urma unei investiții de un...

Trei autospeciale moderne pentru ISU Timiș, în urma unei investiții de un milion de euro

0
DISTRIBUIȚI

autospeciala

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Timiș va interveni mai repede în cazul producerii unor incidente nefericite. Potrivit șefului instituției, Lucian Mihoc, 40% dintre autospecialele aflate în dotare sunt mai vechi de 25 de ani. În cadrul unui proiect transfrontalier România – Ungaria, în prima parte a anului viitor, trei dintre acestea vor fi schimbate și înlocuite cu altele moderne, în valoare de peste un milion de euro.

„Avem autospeciale cu apă și spumă din anii ’80, care încă sunt funcționale datorită implicării colegilor. Noile autospeciale sunt complexe, pe lângă faptul că pot interveni pentru stingerea incendiilor, având un rezervor de minim 3.000 de litri de apă, pot interveni pentru acordarea primului ajutor medical calificat și pentru descarcerare.


Din cele trei autospeciale cu apă și spumă care vor deservi ISU Timiș, o autospecială va fi dotată și cu un sistem revoluționar de stingere prin hidroperforare. Asta înseamnă protecția persoanei care intervine, în sensul că acționează defensiv, poate să stingă un incendiu din exteriorul unei clădiri, fără să intre în clădirea incendiată”, a declarat Lucian Mihoc, astăzi, la finalul conferinței de presă organizată la sediul CJ Timiș, în cadrul căruia a fost semnat contractul de finanțare al proiectului.

Proiectul transfrontalier intitulat „CBN” este derulat de ADIVEST, beneficiari fiind ISU Timiș, ISU Arad, Asociația DKMT cu sediul la Szeged și Asociația Pompierilor Voluntari din Mórahalom, Ungaria. Proiectul are și scopul dezvoltării unor sisteme comune de management al dezastrelor între cele două județe din România și cel din Ungaria.

„Intervențiile se vor concentra pe dezvoltarea în comun a răspunsului în situații de urgență și capacitatea de gestionare a dezastrelor în zona de frontieră eligibilă, în scopul de a facilita acțiuni comune rapide în cazul unor situații de urgență, reducerea timpului de răspuns, mai ales în imediata vecinătate a frontierelor de stat”, a informat Consiliul Județean Arad. De altfel, și ISU Arad va primi o serie de echipamente în valoare de 1,15 milioane de euro.

Valoarea totală a proiectului transfrontalier România-Ungaria este de aproape 2,7 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.