Zeci de locuințe afectate de viitură în Timiș. Mai multe persoane vârstnice,...

Zeci de locuințe afectate de viitură în Timiș. Mai multe persoane vârstnice, salvate cu bărcile FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de locuințe sunt afectate de viitură, joi, în cinci localități din județul Timiș. Pompierii au reușit să salveze patru persoane vârstnice izolate în locuințele inundate, folosind băcile, potrivit ISU Timiș.

Potrivit autorităților, după precipitațiilor abundente căzute în ultima perioada și creșterile de debite și niveluri de pe râul Bega, în județul Timiș sunt afectate localitățile Babșa, Ierșnic, Ohaba Lungă, Lăpușnic și Remetea-Luncă.

Astfel, în localitatea Ohaba Lungă sunt afectate de viitură 17 case, 30 curți și o stradă. „Pompierii au salvat cu bărcile patru persoane vârstnice care erau izolate în locuințe din cauza apei. Acestea au fost transportate în siguranță la dispensarul din localitate, unde vor rămâne până la scăderea nivelului apei”, arată IGSU.

În localitatea Lăpușnic, drumul comunal 93 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil, iar o persoană a fost salvată după ce autoturismul în care se afla a fost surprins de viitură.

Pompierii acționează, în continuare, în localitățile Remetea-Luncă, Babșa și Ierșnic pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate.


„Ca urmare a creșterii cotelor pârâului Miniș și a râului Bega, în zona localității Babșa se acționează preventiv pentru supraînălțarea digului de protecție cu saci de nisip. La fața locului se află pompieri, angajați ai primăriei și ai Administrației Bazinale de Apă Banat. La nivelul ISU Timiș a fost activată grupa operativă și au fost suplimentate echipajele de intervenție din teren”, mai arată IGSU.

Salvatorii sfătuiesc cetățenii din zonele vizate de inundații să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Hidrologii au emis, joi, atenționare cod roșu de inundații pentru râuri din județul Timiș, unde din cauza viiturilor formate în amonte sunt posibile depășiri ale cotelor de pericol în special pe râul Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.