Au început probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. Câți elevi din...

Au început probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. Câți elevi din Timiș s-au înscris

0
DISTRIBUIȚI

Emoții mari pentru absolvenții clasei a XII-a. Astăzi încep probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, cu cea la Limba și Literatura Română.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Timiș, această probă va fi susținută de toți cei 4.148 de candidați care s-au înscris la BAC. 4.061 dintre aceștia au terminat liceul la zi, 45 la Seral și 42 la Frecvență redusă.

Candidații care se prezintă la proba scrisă la Limba Română au la dispoziție trei ore pentru redactarea lucrării.

Toate sălile de examen din județul Timiș au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.


Ministerul Educației Naționale pune la dispoziția celor interesați linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncționalități pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 1 – 4 iulie, între orele 08.00 – 16.00.

Marţi, 2 iulie, se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă – maghiară, germană, sârbă, croată, slovacă, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 3 iulie, va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12.00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea și obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.