Cargo, Phoenix, Vunk și Loredana cântă de Ziua Timișoarei. Vezi programul complet

Cargo, Phoenix, Vunk și Loredana cântă de Ziua Timișoarei. Vezi programul complet

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a făcut public, astăzi, programul complet dedicat zilei orașului. Potrivit reprezentanților instituției, sunt pregătite o mulțime de concerte în aer liber, un târg național de meșteșuguri, spectacole folclorice și ceremoniale militar-religioase. Totul se va desfășura în perioada 1 – 4 august, sub denumirea „Timișoara la Centenar”.

Concret, în data de 1 august, în Piața Libertății, începând cu ora 17.00, are loc deschiderea unui târg național de meșteșuguri, care se va desfășura până în 4 august, iar de la ora 18.00, compania Phantasia prezintă povestea populară „Fata babei și fata moșneagului”. De asemenea, în Piața Victoriei, are loc un spectacol folcloric susținut de către Ansamblul Timișul intitulat „100 de ani de folclor în Timișoara”.

Totodată, în data de 2 august, pe scena din Piața Victoriei vor urca, începând cu ora 19.00, Timişoara Stage Groove Experience şi soliştii Simion Caragia, Maria Avramescu, Maria Hojda, Jennifer Poaty Souami, Izabella Toth și Voicu Dumitraș, Pro Musica, Cargo și Phoenix.

În data de 3 august, când este Ziua Timișoarei, au loc mai multe acțiuni încă de la primele ore ale dimineții.


Astfel, la ora 08.30, se depun coroane în Piața Petru Maior, de la ora 09.45 are loc un ceremonial militar – religios, reconstituirea momentului istoric de la 3 august 1919 – intrarea trupelor române conduse de colonelul Virgil Economu şi instalarea administraţiei romăneşti. Coroane de flori vor fi depuse și în Parcul Central, de la ora 11.40, iar de la ora 12.00, pe B-dul Republicii, are loc o defilare.

Începând cu ora 19.00, în Piața Victoriei sunt așteptați să facă spectacol Phaser, Alina Eremia, Vunk și Loredana. De asemenea, de la ora 21.00, în Piața Unirii concertează Filarmonica Banatul, la ora 2200 are loc retragerea cu torțe pe traeseul Piața Petru Maior – Piața Unirii – Piața Victoriei, iar la ora 22.55 este programat un foc de artificii, în Piața Victoriei.

În data de 4 august, începând cu ora 19.00, are loc Festivalul Blues pentru Timişoara, în cadrul căruia vor concerta Andreea Vlas, Nicu Patoi & Platonic, Ceața Blue, Ana Maria Galea Band și Loup Garou.

De asemenea, pentru a marca Ziua Timişoarei va avea loc o şedinţă festivă a Consiliului Local, dar şi dezvelirea bustului Reginei Maria, în Piaţa Victoriei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.