Dăncilă către copiii din afara granițelor: ”România vă așteaptă să vă întoarceți...

Dăncilă către copiii din afara granițelor: ”România vă așteaptă să vă întoarceți acasă”

0
DISTRIBUIȚI

viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a spus, în discursul de la deschiderea taberei ARC de la Sulina, dedicată copiiilor din țările aflate în jurul granițelor, că ei sunt foarte importanți pentru România și a subliniat că își dorește ca, în curând, să se întoarcă în țara care este casa părinților și bunicilor.

„Lansarea unei noi ediții a taberelor ARC devenită tradiție, a unsprezecea ediție reprezintă un parteneriat între Guvern, autoritățile locale și comunitatea românilor de pretutindeni. Azi, din România, sunt peste 3.000 de copii în diferite colțuri ale țării.


Iar noi ne dorim să păstrăm identitatea românească. Dragi copii români de pretutindeni, pentru noi sunteți foarte importanți, pentru România sunteți foarte importanți și încercăm să vă aducem în țara pe care părinții, bunicii noștri o consideră acasă. Sperăm ca acest lucru să-l faceți și voi. Dorim să descoperiți România, să fiți atașați de valorile românești. Veți întâlni oameni minunați, profesori dedicați, veți vedea locuri frumoase, veți cunoaște tradițiile noastre, dar și frumusețea sufletului de român. (…) Nu uitați un lucru, România vă așteaptă să vă întoarceți acasă”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora participă la cea de-a XI-a ediție a taberei ARC, la Centrul de Agrement din Sulina, județul Tulcea și Oglinzi, județul Neamț, precum și Căprioara, județul Hunedoara.

Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.