Ministerul Fondurilor Europene prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru studenți

Ministerul Fondurilor Europene prelungește perioada de depunere a proiectelor pentru studenți

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a prelungit perioada de depunere a cererilor de finanțare în cadrul a două apeluri de proiecte pentru elevi și studenți. Proiectele au rolul de a sprijini integrarea acestora pe piața muncii.

În cadrul apelului „Stagii de practică pentru elevi” vor putea fi depuse până la data de 12 septembrie.


Apelul are un buget de 70 milioane euro, de care vor beneficia peste 27.000 elevi.

Cererile de finanțare vor putea fi depuse până pe 30 septembrie. Sumele puse la dispoziţie ajung la valoarea totală de 30 milioane euro și pot asigura sprijin pentru 5.000 studenți.

„Aceste două apeluri asigură finanțări de 100 milioane euro pentru furnizarea de stagii de practică pentru elevi și studenți. Sprijinim astfel corelarea învățământului cu cerințele pieței muncii și punem accent pe sectoarele economice cu potențial competitiv și din domeniile de specializare inteligentă. Am prelungit perioada de depunere a cererilor de finanțare pentru a le acorda solicitanților suficient timp pentru pregătirea proiectelor. Avem nevoie de proiecte de calitate, care să își atingă scopul: elevii să învețe o meserie în timpul școlii, iar studenții să urmeze stagii de practică la un potențial angajator din mediul privat pentru a își putea găsi mai ușor un loc de muncă”, a declarat Roxana Mînzatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.