Apare un nou parc în Timișoara, întins pe patru hectare. Unde va...

Apare un nou parc în Timișoara, întins pe patru hectare. Unde va fi amenajat

1
DISTRIBUIȚI

parc

Până în anul 2020, timișorenii se vor putea bucura de natură plimbându-se printr-un nou parc. Nicolae Robu a anunțat astăzi, în cadrul conferinței de presă de la sediul PNL Timiș, că noul parc urmează să fie amenajat pe un teren care are o suprafață de aproape patru hectare, care se află pe str. Nicolae Andreescu, în zona Dâmbovița.

„Am anunțat că vom porni o nouă campanie, una intitulată Timișoara Verde. și am spus atunci că în curând voi veni cu exemple concrete de punere în viață a conceptului de oraș verde. Ei bine, am identificat între timp un teren de aproape patru hectare care aparține Primăriei Municipiului Timișoara și unde vom amenaja un parc. Locul este extrem de potrivit pentru asta, terenul este pe str. Nicolae Andreescu, nr. 107 – 109, în prelungirea domeniului STPT din acea parte a orașului. Vom amenaja acolo un parc, dar un parc focalizat pe vegetație verde, pe copaci, iarbă, arbuști și nu unul cu aranjamente florale, așa cum l-am făcut pe cel din zona centrală, Parcul Central inaugurat recent sau cum am făcut Parcul Justiției”, a afirmat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, va fi realizată pe acel teren și o zonă pentru sport, constând într-un teren de minifotbal, baschet și handbal, două terenuri de tenis și un complex cu aparate de fitness în aer liber.


De asemenea, va fi amenajat un loc de joacă pentru copii, un ochi de apă cu o fântână și un labirint vegetal, alei pentru promenadă cu bicicleta, dar pentru pietoni. Totodată, parcul va fi dotat cu pergole de bănci și de foișoare, pe care vor fi plante cățărătoare care fac flori.

„Una peste alta, sigur va fi acolo un loc de recreere foarte bun pentru timișorenii din zonă și sunt convins că vor veni de pe o arie largă acolo să-și petreacă timpul liber, nu doar din vecinătatea alăturată. A face un asemenea parc nu este foarte costisitor. Evident că noi nu avem bani să facem acum peste tot parcuri cu aranjamente florale, pentru că acestea sunt mai scumpe și la nivel de primă amenajare, și apoi pentru întreținere”, a detaliat Nicolae Robu.

Conform edilului-șef, parcul poate fi realizat în câteva luni, dar va dura destul de mult finalizarea procedurilor necesare.

„Acum am dat în analiză aceste aspecte și dacă avem undă verde, intrăm imediat la asanat și apoi și la amenajările de rigoare. Vor fi foarte mulți copaci acolo. Există și acum unii, dar crescuți spontan, cum s-a nimerit. O primă intervenție trebuie să fie de asanare. Tot ce merită să fie păstrat, evident că va fi păstrat, dar este și stufăriș, nu poate nimeni pretinde să fie păstrat așa, unde s-a nimerit să apară el”, a mai precizat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.