Deputatul Cucșa: ”Iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE”

Deputatul Cucșa: ”Iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș Marian Cucșa ia în calcul retragerea din grupul parlamentar al ALDE din Camera Deputaților, acesta spunând că va lua o decizie în acest sens până luni.

„În ce privește situația de la Camera Deputaților, voi analiza până luni ce se întâmplă și vă voi anunța luni, dar iau în calcul retragerea din grupul parlamentar ALDE, ținând cont de ceea ce se întâmplă. Dacă aceasta este reforma și relansarea ALDE pe care Călin Popescu Tăriceanu împreună cu sfătuitorii domniei sale o propune, mă refer la dinamitarea grupului parlamentar de la Senat, urmând excluderile de la Camera Deputaților, nu văd un viitor prea fericit al acestui partid”, a declarat, astăzi, la Realitatea TV, vicepreședintele ALDE Marian Cucșa.

„Mai sunt și alți deputați care au fost aleși pe listele ALDE și au susținut demersurile noastre în acest timp de a ne spune punctul de vedere și de a încerca să dăm o direcție partidului și să fim pe picioarele noastre, nu să ne ducem spre Pro România, să facem o alianță, plecăm de la PSD să ne aliem cu Ponta, susținem un candidat independent care nu are nicio treabă cu partidul.


Sunt chestiuni pe care mai mulți colegi parlamentari le-au susținut și le susțin în continuare”, a mai afirmat acesta.

În cadrul unei ședințe restrânse ținută de ALDE, vineri, la Parlament, au fost discuții despre nemulțumirile din partid, Marian Cucșa fiind unul dintre cei care au luat cuvântul. La rândul său, senatorul ALDE Daniel Zamfir și-a exprimat nemulțumirea față de formarea grupului mixt ALDE – Pro România din Senat, au declarat surse din ALDE, pentru MEDIAFAX.

ALDE a anunțat că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

În urma deciziei de excludere a lui Teodor Meleșcanu din ALDE, grupul de la Senat al partidului nu va mai avea numărul minim necesar de senatori, adică șapte.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat, miercuri, că va face demersurile pentru formarea unui grup senatorial mixt ALDE-Pro România la Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.