Se pot elibera certificate de urbanism, la Timișoara. Vechiul PUG a fost...

Se pot elibera certificate de urbanism, la Timișoara. Vechiul PUG a fost prelungit

0
DISTRIBUIȚI

A fost găsită o soluție provizorie astfel încât Primăria Timișoara să poată elibera certificate de urbanism. Nicolae Robu a anunțat, astăzi, că Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a dat avizul de prelungire a vechiului PUG până la sfârșitul anului 2023.

”Am primit ieri avizul MDRAP de prelungire a PUG-ului până la aprobarea noului PUG, dar scrie în aviz, nu mai târziu de 31 decembrie 2023. Noi sperăm cu toții că noul PUG va fi aprobat în câteva luni, dar mulțumim MDRAP că a înțeles că orașul ar intra într-o anumită, nu în totalitate, dar pe anumite proiecte din zona aceasta de valorificare a terenurilor, zona aceasta imobiliară, ar intra în blocaj dacă nu s-ar prelungi vechiul PUG până la aprobarea noului PUG. Am primit prompt avizul favorabil de la MDRAP și sper să ieșim rapid din blocajul în care suntem în momentul de față, în urma atacării hotărârii de consiliu local de prelungire a valabilității vechiului PUG de către Instituția Prefectului.


Dar repet, blocajul nu e total, e blocaj numai în raport cu anumite parcele, unde nu există PUZ-uri și unde, pe cale de consecință, nu te mai poți raporta direct la PUG, trebuie să aplici Regulamentul de Urbanism General, dar foarte puține lucruri se pot face numai în baza acestuia”, a explicat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai detaliat că municipalitatea a comunicat Prefecturii Timiș acest aviz, urmând a se stabili cum se poate ca hotărârea de consiliu local suspendată să fie reactivată.

„Câteva săptămâni nu s-au putut elibera certificate pe baza PUG-ului vechi. Eu cred că într-o săptămână se va debloca situația. Noi luni vom face înaintările de rigoare de documente către Instituția Prefectului și poate va trebui să ne adresăm și instanței de contencios, nu știu să vă spun”, a precizat Nicolae Robu.

Vă reamintim că viitorul PUG al Timișoarei a fost „desființat” de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, care a constatat că e plin de sintagme interpretabile, lipsesc avize și proiectele de regenerare urbană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.