EXCLUSIV Alți trei funcționari din Primăria Timișoara, puși sub acuzare în dosarul...

EXCLUSIV Alți trei funcționari din Primăria Timișoara, puși sub acuzare în dosarul porții prăbușite de pe Calea Lugojului

1
DISTRIBUIȚI

Ancheta în dosarul penal început după ce poarta de pe Calea Lugojului din Timișoara s-a prăbușit, în timpul furtunii din 2017, luna septembrie, și a strivit mașina în care se afla studentul Vlad Baici, ucigându-l, se mișcă în ritm extrem de lent. PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că lucrările de reparații s-au făcut în mod ilegal, în baza unor autorizații emise ilegal și fără a exista nici măcar proiect sau studiu de rezistență.

Vă reamintim că la aproape un an de la incident au fost puși sub acuzare, fiind cercetați ca suspecți, viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu, Ciprian Cădariu, cel care ocupă funcția de arhitect-șef al municipiului Timișoara, alături de alți angajați ai primăriei – Dragana Radovancovici, Gabriela Nagy, de la Urbanism, Pascu Burtic, șef al biroului tehnic din cadrul Direcției Clădiri, Terenuri, Dotări Diverse – Liubomir Ostoin, patronul firmei Stareto SRL și Ciobanu Valentin, angajat al aceleiași societăți.


De asemenea, procurorii cercetează penal și firma Stareto SRL cea care a realizat lucrările de reabilitare.

Deși în dosar a fost finalizată expertiza judiciară care a stabilit faptul că poarta s-a prăbușit din cauza lucrărilor efectuate „după ureche”, anchetatorii au mai mișcat ceva în dosar de abia acum, la aproape un an de la primele puneri sub acuzare. Surse din cadrul anchetei au declarat pentru PRESSALERT.ro că, după aproape un an de liniște, au mai fost puși sub acuzare alți trei angajați ai Primăriei Timișoara care au făcut parte din comisia de recepție – Cristian Carabaș, Gheorghe Buzărnescu și Nicolae Cacuci, consilieri în cadrul direcțiilor care s-au ocupat de „estetizarea” porții.

Anchetatorii nu au pus nici acum sub acuzare pe secretarul primăriei de la acel moment, Simona Drăgoi, care, deși este cea care se ocupă de legalitatea actelor și a semnat autorizația pentru care arhitectul șef și viceprimarul sunt cercetați penal, a fost scoasă basma curată pe motiv că ar avea un rol „generic” în semnarea documentelor.

1 COMENTARIU

  1. acea…cosmetizare…e o actiune criminala!
    o constructie foarte veche a fost inoita fara sa se faca un calcul de rezistenta.
    pacat ca a murit un nevinovat din cauza indolentei celor care ne reprezinta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.